TELO ALEKSEJA NAVALJNOG PREDATO MAJCI!

Autor:

Svet

24.02.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek treba da se utvrdi kako će biti sahranjen.

TELO ALEKSEJA NAVALJNOG PREDATO MAJCI!

Foto: Tanjug/AP, bbc/printscreen

Telo Alekseja Navaljnog je predato njegovoj majci, potvrdio je portparol ruskog opozicionara, prenosi Gardijan.

Nakon tragične smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru prošle nedelje, njegovo telo je konačno predato njegovoj majci. Ovo potvrđuje portparol Navaljnog, čvrstog protivnika ruskog predsednika Vladimira Putina. Ostaje da se utvrdi kako će tačno biti organizovana sahrana ovog istaknutog političkog borca.

Navaljni - simbol opozicije

Aleksej Navaljni je bio istaknuti lider opozicije i jedan od najglasnijih protivnika ruskog predsednika Vladimira Putina. Njegova hrabra borba protiv korupcije i autoritarnog režima u Rusiji privukla je pažnju širom sveta. Navaljni je više puta bio uhapšen zbog svog političkog delovanja, a njegovo tragično preminuće u zatvoru je izazvalo veliku pažnju javnosti i međunarodnu osudu.

Pitanje sahrane i nasledstva

Iako je telo Navaljnog predato njegovoj majci, pitanje organizacije sahrane ostaje otvoreno. Takođe, postavlja se i pitanje nasleđa koje je ostavio iza sebe. Sa njegovom smrću, njegovi politički sledbenici su suočeni sa teškim trenucima, ali istovremeno se očekuje da će se njegova borba za demokratiju i pravdu nastaviti kroz delovanje njegovih sledbenika.

Tragična vest o smrti Alekseja Navaljnog izazvala je brojne reakcije i osude širom sveta. Mnogi političari i aktivisti istakli su značaj i hrabrost Navaljnog u suočavanju sa režimom u Rusiji, dok su istovremeno izrazili zabrinutost zbog političke situacije u ovoj zemlji.

Nasleđe koje je Aleksej Navaljni ostavio iza sebe predstavlja važnu tačku u političkoj areni Rusije. Njegova hrabra borba i odlučnost da se suprotstavi autoritarnom režimu ostavili su dubok trag u političkom pejzažu ove zemlje. Njegovi sledbenici sada imaju izazov da nastave njegovu misiju i da se bore za demokratiju i pravdu, uprkos teškim okolnostima.

Aleksej Navaljni je bio simbol hrabrosti i otpora protiv autoritarnog režima. Njegova smrt predstavlja gubitak za rusku opoziciju, ali istovremeno podsticaj za njegove sledbenike da nastave njegovu borbu za demokratiju i pravdu. Sahrana i nasleđe koje je ostavio za sobom predstavljaju važne tačke za budućnost političke scene u Rusiji.

(Gardijan)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading