ENGLEZ USPEO ŠTO NIKO NIJE PRE NJEGA: Ben odlučio da se popne i siđe s KILIMANDŽARA na jedinstven način, a ovo je bio RAZLOG njegove misije!

Autor:

Svet

22.02.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ben Stjuart postao je prvi čovek na svetu koji se uspeo i spustio sa najvišeg vrha Afrike hodajući unazad.

ENGLEZ USPEO ŠTO NIKO NIJE PRE NJEGA: Ben odlučio da se popne i siđe s KILIMANDŽARA na jedinstven način, a ovo je bio RAZLOG njegove misije!

Foto: Shutterstock

Ben Stjuart, 32-godišnji lični trener iz Nortemptona, nedavno je postao svetski rekorder nakon što se popeo i sišao s najvišeg vrha Afrike, Kilimandžara, hodajući unazad. Ovaj neobičan poduhvat imao je cilj prikupljanja novca za britansku fondaciju Srce, koja podržava istraživanja kardiovaskularnih bolesti.

Stjuart, koji već ranije osvojio najviši vrh u Britaniji takođe hodajući unazad, izazov je shvatio lično nakon što mu je deda preminuo od srčanog udara 2010. u 65. godini. Motivisan željom da doprinese borbi protiv ove ozbiljne bolesti, Stjuart je krenuo na Kilimandžaro, uz podršku tima i specijalne opreme.

- Novac koji je Ben prikupio pomoći će finansiranju istraživanja koja doslovno spasavaju živote, približavajući nas otkrićima koja mogu značajno unaprediti živote miliona ljudi - izjavio je Džon Foster, predstavnik fondacije Srce.

Stjuart je opisao ovaj poduhvat kao "najtežu stvar u životu", ističući da je posebna priprema bila ključna. Tokom treninga, koristio je specijalnu spravu kako bi ojačao vrat, omogućavajući mu da izdrži duge periode hodanja unazad i praćenja puta preko ramena.

Iako su dve osobe pre Stjuarta hodale unazad do vrha Kilimandžara, on je prvi koji se hrabro spustio istim putem, izveštava Bi-Bi-Si na srpskom. 

Njegova hrabrost i posvećenost doprinose borbi protiv srčanih bolesti, ostavljajući inspiraciju za sve nas da se suočimo s izazovima i doprinesemo dobrotvornim naporima koji menjaju živote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading