''U NAREDNIH SAT ILI DVA VATRA ĆE SE PROŠIRITI'' Požari besne u Viktoriji, vatra se otima kontroli: Evakuisano preko 2.000 ljudi! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.02.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijske vlasti su hitno naredile evakuaciju preko 2.000 stanovnika gradova u zapadnom delu Viktorije zbog šumskog požara koji je izmakao kontroli.

''U NAREDNIH SAT ILI DVA VATRA ĆE SE PROŠIRITI'' Požari besne u Viktoriji, vatra se otima kontroli: Evakuisano preko 2.000 ljudi! (VIDEO)

Foto: X/printscreen

Požar u Australiji

Požar se proširio na površinu od oko 50 kvadratnih kilometara severozapadno od grada Bolarata, dok istovremeno na sličnom prostoru bukti još jedan požar zapadno od tog područja.

Šef vatrogasne službe, Džejson Heferman, izjavio je za Ej-Bi-Si Njuz (ABC) da se očekuje da će vatra brzo napredovati u narednim satima. Upozorio je meštane da hitno sprovedu svoje planove za preživljavanje u slučaju šumskog požara.

Očekujemo da se vatra brzo raširi u sledećih jedan ili dva sata. Meštani moraju sada da sprovedu svoj plan preživljavanja šumskog požara - izjavio je šef vatrogasne službe Džejson Heferman za "ABC Njuz.''

Evakuacija je postala imperativ kako bi se obezbedila sigurnost građana pred opasnošću koja proizilazi iz širenja plamena. Lokalne vlasti su mobilisale resurse kako bi pružile podršku evakuaciji i minimizirale potencijalne gubitke, piše Blic.

Ova situacija podseća na ozbiljnost šumskih požara koji su prošle godine pogodili Australiju, ostavljajući za sobom razorne posledice po živote, imovinu i prirodu. Hitne mere i planske evakuacije predstavljaju ključni deo strategije u suočavanju sa sve učestalijim i razornijim požarima, a građanima se savetuje da prate uputstva lokalnih vlasti i hitnih službi kako bi obezbedili svoju bezbednost i bezbednost svojih zajednica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading