KRILI SMRT 15 DANA: Sin jednog od najmoćnijih Putinovih oligarha pronađen mrtav, otkrivene njegove poslednje reči

Autor:

Svet

20.02.2024

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su Igora Sečina neko vreme smatrali drugim najmoćnijim čovekom odmah iza Putina.

KRILI SMRT 15 DANA: Sin jednog od najmoćnijih Putinovih oligarha pronađen mrtav, otkrivene njegove poslednje reči

Foto: Tanjug/Ap

Ivan Sečin, sin generalnog direktora ruskog državnog naftnog giganta Rosnjeft, Igora Sečina, umro je 5. februara u 35. godini, saopšteno je.

Smrt Sečina, koji je radio za Rosnjeft od marta 2014. nije prijavljena sve dok prognani ruski oligarh i uporni kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, Leonid Nevzlin, nije skrenuo pažnju na upis u nacionalni registar naslednih predmeta.

U registru je navedeno ime Ivana Igoreviča Sečina, rođenog 1989. godine, koji je živeo u zgradi koja je ranije opisana kao "kuća za saradnike predsednika Putina", objavile su nezavisne ruske novine.

U objavi na Fejsbuku, Nevzlin, nekadašnji šef naftnog giganta Jukos, opisao je tu vest kao "čudnu slučajnost".

- Danas, kada smo se sa mojim prijateljima i partnerima prisetili zašto je počeo rat Kremlja protiv Jukosa... danas sam saznao da je Igor Sečin upravo izgubio sina. Isti onaj čovek koji je izmislio svaki slučaj protiv nas. Ali ipak… Verovatno je teško poverovati, ali moje srce je uz oca koji je izgubio dete. Kako saosećam sa majkom Alekseja Navaljnog. Kako sam poslednjih godina saosećao sa majkom Borisa Njemcova, koja nas je napustila ovog meseca. Moje saučešće Sečinovoj porodici, koja je prinuđena da krije tugu – rekao je Nevzlin.

O Sečinovoj smrti izvestio je i VČK-OGPU, koji navodno ima insajderske informacije ruskih bezbednosnih snaga. Pozivajući se na neimenovani izvor, navodi se da se oko 4.30 ujutro 5. februara Sečin "požalio da se oseća loše i da se guši".

Igor Sečin je jedan od najmoćnijih ljudi Putinove Rusije. Mnogi su ga neko vreme smatrali drugim najmoćnijim čovekom odmah iza Putina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading