ZAPLENITI SVE PRE IZBORA U AMERICI! Premijerka izjavom razbesnela i Putina i Trampa

Autor:

Svet

19.02.2024

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski list piše da poziv estonske premijerke ukazuje na strah zapadnih zemalja od mogućeg reizbora Donalda Trampa za predsednika SAD

ZAPLENITI SVE PRE IZBORA U AMERICI! Premijerka izjavom razbesnela i Putina i Trampa

Foto: Tanjug/AP

Premijerka Estonije Kaja Kalas izjavila je danas da bi Zapad trebalo da zapleni zamrznutu rusku imovinu pre američkih predsedničkih izbora u novembru.

"Izborni period je uvek turbulentan. Uvek je bolje učiniti sve što možemo pre važnih izbora", rekla je Kalas za Fajnenšel tajms.

Prema njenim rečima, zaplena ruske imovine bila bi dodatno sredstvo koje bi, pored vojne pomoći Ukrajini i antiruskih sankcija, moglo da pomogne da se okonča rat Rusije protiv Ukrajine.

Britanski list piše da poziv estonske premijerke ukazuje na strah zapadnih zemalja od mogućeg reizbora Donalda Trampa za predsednika SAD.

Komentarišući odluku ruskih vlasti koje su je stavile na poternicu, Kalas je rekla da predsednik Rusije Vladimir Putin "želi da pokaže da je Estonija zapravo ruska teritorija" i to ocenila kao "imperijalistički način razmišljanja".

"Cilj je da uplaše mene i zapadne zemlje, da nas nateraju da se uzdržimo od odluka koje bismo inače doneli", smatra Kalas.

Kad smo kod Rusije, njihove trupe su u potpunosti zauzele fabriku koksa u Avdejevki, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

"Grupa trupa 'Centar', napredujući u ofanzivi, preuzela je punu kontrolu nad koksarom. Ruske zastave su istaknute na administrativnim zgradama fabrike", navedeno je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Dodaje se da su ukrajinske jedinice nastavile da se povlače.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu podneo je u subotu, 17. februara, izveštaj predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je naveo da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad Avdejevkom, dodavši da je tu akciju izvela vojna grupacija "Centar" pod komandom Andreja Mordvičeva.

Avdejevka se nalazi severno od Donjecka, a borbe za taj grad između ukrajinskih i ruskih snaga trajale su nekoliko meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading