''ODBACILA ME JE NEKOLIKO METARA'' Stravična eksplozija kamiona u Los Anđelesu: Sedam vatrogasaca povređeno, dvojica u kritičnom stanju! (VIDEO)

Autor:

Svet

15.02.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti su saopštile da su dvojica radnika vatrogasne službe u kritičnom stanju, dok su petorica prošli sa lakšim telesnim povredama u eksploziji kamiona u Los Anđelesu.

''ODBACILA ME JE NEKOLIKO METARA'' Stravična eksplozija kamiona u Los Anđelesu: Sedam vatrogasaca povređeno, dvojica u kritičnom stanju! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo

Kamion, koji u tom trenutku nije prevozio teretnu prikolicu, bio je punjen kompresovanim prirodnim gasom u dva rezervoara od po 378 litara svaki. Prema rečima portparola Los Anđeles Vatrogasne službe (LAFD), Erika Skota, eksplozija se dogodila šest minuta nakon što su vatrogasne ekipe stigle na lice mesta i aktivno pokušavale da obuzdaju vatru.

- Jedan od rezervoara je eksplodirao - rekao je portparol LAFD-a Erik Skot

Iz policije su izjavili da su ''sedmorica vatrogasaca je prevezeno u obližnji medicinski centar, a dvojica se nalaze u kritičnom stanju.'' 

Stanovnica iz okoline izjavila je ''da je od siline eksplozije bila odbačena nekoliko metara ispred svoje kuće dok je razgovarala sa operaterom hitne pomoći.''

Izašla sam ovde da vidim šta je to, jer sam videla crni dim i dok sam zvala vatrogasce dogodila se druga eksplozija i odbacila me nekoliko metara - dodala je, a eksplozija joj je povredila kolena, ali je odbila da bude odvezena na lekarski pregled u bolnicu. 

Komšija Fransisko Lopez (82) opisao je kako je eksplozija potresla njegovu kuću, koja se nalazi nekoliko stotina metara od mesta nesreće. Dodao je da se naslonio na svoju ogradu da pokuša da vidi šta se dogodilo. 

Policija u luci Los Anđelesa odmah je regovala na situaciju, evakuišući obližnje domove čiji su prozori bili okrenuti prema mestu eksplozije.

Poziv upomoć emitovana preko radija

Hitni poziv u pomoć vatrogasni zvaničnici su emitovali putem radija.

- Potrebno je da pošaljete pet najbližih vatrogasnih ekipa i pet hitnih spasilaca. Imali smo eksploziju - rekao je čovek tokom javljanja uživo.

Čovek zatim daje kratku informaciju o stanju povređenih vatrogasaca, napominjući da su "trenutno svesni i da dišu".

Nivoi kvaliteta vazduha su trenutno u granicama normale. Jedna od boca za gas je gorela satima.

Zvaničnici su rekli da ne znaju stanje vozača, niti znaju da li se vozilo kretalo u vreme izbijanja požara, piše LA tajms.

Ipak, situacija je i dalje nepredvidiva, a uzrok požara ostaje nepoznat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading