KO SE USUĐUJE DA STANE PORED PUTINA? OVO su tri kandidata na predsedničkim izborima Rusije, glasanje se PRIBLIŽAVA!

Autor:

Svet

10.02.2024

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se čini da nijedan od kandidata ne predstavlja značajan izazov za Vladimira Putina, vredno je pomenuti da njihove stranke u velikoj meri podržavaju zakone koje podržava Putinova partija Jedinstvena Rusija.

KO SE USUĐUJE DA STANE PORED PUTINA? OVO su tri kandidata na predsedničkim izborima Rusije, glasanje se PRIBLIŽAVA!

Foto: Tanjug/AP

Centralna izborna komisija Rusije zvanično je registrovala četiri kandidata za predsedničke izbore koji će se održati 17. marta 2024. godine. Među kandidatima su Vladimir Putin, Leonid Slucki, Vladislav Davankov i Nikolaj Haritonov, navodi BBC.

Putinovi protivkandidati

Iako se čini da nijedan od kandidata ne predstavlja značajan izazov za Vladimira Putina, vredno je pomenuti da njihove stranke u velikoj meri podržavaju zakone koje podržava Putinova partija Jedinstvena Rusija. Leonid Slucki, lider LDPR, trenutno je na čelu odbora za spoljne poslove federalne skupštine Ruske Federacije. Vladislav Davankov, zamenik predsedavajućeg državne Dume, dolazi iz partije "Novi ljudi" koja je osnovana 2020. godine i ima 15 poslanika u parlamentu. Nikolaj Haritonov, kandidat Komunističke partije Ruske Federacije, već je bio protivkandidat Putinu na izborima 2004. godine, kada je osvojio drugo mesto, prenosi Tanjug.

Na sednici CIK-a odbijena je registracija četiri kandidata: Boris Nadeždin, Sergej Malinkovič, Anatolij Batašev i Rada Ruskoj. Boris Nadeždin najavio je da će se žaliti na tu odluku Vrhovnom sudu.


Predsednički izbori u Rusiji zakazani su za 17. mart 2024. Glasanje će trajati tri dana - 15, 16. i 17. marta. Ovi izbori će biti od velike važnosti za političku scenu Rusije i imaju potencijal da oblikuju budućnost zemlje.

Iako se čini da Vladmir Putin nema značajnu konkurenciju na predstojećim izborima, politička situacija u Rusiji i dalje je predmet pažnje kako unutar zemlje, tako i u međunarodnim okvirima. S obzirom na značaj Rusije u globalnoj politici, ovi izbori će sigurno privući pažnju međunarodne zajednice.

 

(BBC/Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading