OPERACIJA "MOST MENAI" JE VEĆ SPREMNA: Britanci imaju plan B ako kralj Čarls UMRE! Evo šta će se onda desiti

Autor:

Svet

06.02.2024

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantna vest da tek što je maltene došao na presto kralj boluje od raka, Britance je ostavila bez reči

OPERACIJA "MOST MENAI" JE VEĆ SPREMNA: Britanci imaju plan B ako kralj Čarls UMRE! Evo šta će se onda desiti

Foto: Tanjug/AP

Vest da britanski kralj Čarls III boluje od raka potpuno je sablaznila Ostrvo.

Nisu prošle ni dve godine otkako je Čarls na mestu vođe monarhije nasledio preminulu majku Elizabetu, a Britanci već moraju ponovo da razmišljaju o tome ko bi u slučaju njegove smrti mogao da ga nasledi.

Britanci su nažalost već upoznati sa čitavom procedurom šta bi se u svojevrsnoj "igri prestola" na Ostrvu dalje moglo dešavati, a nije zgoreg ni da se podsete svega šta ih možda ponovo čeka.

Kada je kraljica Elizabeta preminula, pokrenuta je operacija Londonski most, a ako bi se isto dogodilo Čarlsu, službe i Bakingemska palata pristupile bi operaciji Most Menai.

Operacija Most Menai formirana je istog momenta kada je kralj Čarls stupio na presto.

Nakon obaveštavanja britanske vlade i lidera Komonvelta da je Čarls preminuo, zastave širom države bile bi spuštene na pola koplja.

Očekuje se da bi sahrana za kralja Čarlsa počela odmah nakon objave vesti o njegovoj smrti.

Nakon perioda nacionalne žalosti, on bi bio položen u Memorijalnu kapelicu Džordža VI u Vindzoru.

Princ Vilijam bi odmah postao kralj, ali bi zvanična ceremonija krunisanja bila malo odložena kao i slučaju kralja Čarlsa.

Kejt Midlton bi postala kraljica supruga, dok bi sledeća u redu za presto bila njihova deca, a princ Hari je u redu tek posle njih.

To znači i da bi ostatak porodice dobio nove titule, pa bi tako mali princ Džordž postao novi princ od Velsa, dok bi Kamila postala kraljica udovica.

Čarls je inače želeo da podeli svoju dijagnozu sa svima u cilju ohrabrivanja ljudi da se pregledaju i podizanju svesti kada je karcinom u pitanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading