NETANJAHU NIKADA NIJE NI ŽELEO MIR SA PALESTINCIMA! Tramp otkrio najveću tajnu premijera Izraela, a onda ih je ubio u pojam OVOM ISTINOM

Autor:

Svet

01.02.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik izneo je u detalje trenutke sastanka sa premijerom Izraela koji prema njegovom mišljenju, uopšte ne razmišlja o primirju

NETANJAHU NIKADA NIJE NI ŽELEO MIR SA PALESTINCIMA! Tramp otkrio najveću tajnu premijera Izraela, a onda ih je ubio u pojam OVOM ISTINOM

Foto: Sebastian Scheiner / AFP / Profimedia Bendzamin, Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je 2021. godine posle susreta sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom da on zapravo nikad nije ni želeo mir sa Palestincima.

Tramp se krajem 2021. godine susreo sa Netanjahuom (koga zove Bibi - prim.nov.) i tom prilikom došao je do poražavajućeg zaključka o njegovom odnosu prema Palestincima.

"Ne, mislim da Bibi nikad nije ni želeo mir s njima. Barem nikada ozbiljno. Sve vreme samo kupovao vreme sa SAD i to još čini", rekao je Tramp u intervjuu za Axios news.

Tramp je te 2021. godine zamerio Netanjahuu s kojim je do tada imao korektan odnos da je bliži sa današnjim predsednikom SAD Džoom Bajdenom nego što je pre bio s njim.

Tramp je potom naglasio da on, kao "kralj pregovora" kako voli sebe da naziva, zna da prepozna kad neko želi neki dobar odnos a kad ne.

 

@wandering0397

Mahmoud Abbas wanted a deal? ♬ original sound - Eric

 

"Moj ceo život prožet je dogovorima i ugovorima. Ja sam sam po sebi jedan ugovor. Tako da, razumem i prepoznajem kad neko nešto hoće a kad neće. Tri minuta sam pričao sa Netanjahuom. Odmah sam ga pitao: "Bibi, želiš li uopšte mir s njima ili ne?". On je počeo da zamuckuje: "Uh, paaa..i ćutao je". Tako da s pravom tvrdim da on neće mir sa Palestinom", rekao je Tramp.

S druge strane, Tramp je jako hvalio predsednika Palestine Mahmuda Abasa s kojim je imao gotovo očinski odnos odmah posle prvog susreta.

"On je bio sjajan. Gotovo kao otac je. Nije mogao biti finiji. Mislim da oni, Palestinci, daleko više od Izraelaca žele mir", rekao je Tramp.

Trampove izjave prema Netanjahuu i Izraelu, došle su ponovo, posle tri godine u prvi plan posle nedavnih pokušaja pregovora Izraela i Hamasa usred rata u Gazi.

Povrh toga, Trampov intervju preneo je i jedan TikToker podsećajući narod da je Tramp odavno pročitao ratni stav Netanjahua koga mir sa Palestinom prosto ne zanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading