SRUŠIO SE AVION KOJI JE PREVOZIO RADNIKE RIO TINTA! Vraćali su se iz rudnika, pa TRAGIČNO nastradali! (FOTO)

Autor:

Svet

24.01.2024

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti i rudarska kompanija su potvrdile ovu nesreću.

SRUŠIO SE AVION KOJI JE PREVOZIO RADNIKE RIO TINTA! Vraćali su se iz rudnika, pa TRAGIČNO nastradali! (FOTO)

Foto: Printscreen/YouTube/CTV News

U gradu Fort Smit, na kanadskim severozapadnim teritorijama, došlo je do tragičnog događaja kada se srušio mali putnički avion, tipa Džetstrim, koji je prevozio radnike u rudnik dijamanata Dijavik kompanije Rio Tinto, prenosi 24sedam.rs.

Vlasti i rudarska kompanija su potvrdile ovu nesreću, a mediji prenose da su Kanadski odbor za bezbednost u saobraćaju i Kraljevska kanadska konjička policija takođe potvrdili više smrtnih slučajeva u ovom tragičnom incidentu.

Nepoznanica o broju putnika i detaljima nesreće

Iako avion Džetstrim može da nosi do 19 putnika, nije jasno koliko je ljudi bilo u njemu u trenutku nesreće. Ova činjenica dodatno pojačava tenziju i zabrinutost među javnošću i porodicama radnika koji su se nalazili u avionu. S obzirom na ozbiljnost situacije, nadležni organi su suzdržani u davanju informacija dok se ne obaveste najbliži rođaci žrtava.

Mlaznjak regionalnog prevoznika Northwestern Air

Avion koji je bio u vlasništvu regionalnog prevoznika Northwestern Air sada je predmet istrage nadležnih organa, a detalji o uzrocima nesreće se još uvek utvrđuju. Ova tragedija je šokirala zajednicu i izazvala saosećanje širom zemlje, dok se istovremeno postavlja pitanje o bezbednosti avio-saobraćaja u ovoj oblasti.

Posvećenost istrazi i podrška porodicama

Kancelarija u Jelounajfu vodi istragu o smrti, a njeni predstavnici ističu posvećenost u utvrđivanju svih relevantnih činjenica koje su dovele do ovog tragičnog ishoda. U isto vreme, pruža se podrška porodicama i najbližima stradalih, dok se cela zajednica okuplja u nadi da će se saznati istina o ovom tužnom događaju.

- Kao kompanija, apsolutno smo devastirani ovim vestima i nudimo punu podršku našim ljudima i zajednici koji danas tuguju - rekao je izvršni direktor Rio Tinta Jakob Stausholm.

(24sedam.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading