SUZA SUZU STIŽE: Majka iz pakla ostavila sina, DVE GODINE živeo POTPUNO SAM! Policija se šokirala na licu mesta, evo kako je dečak preživeo

Autor:

Svet

24.01.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko ne može da shvati kako nije postojala osoba iz komšiluka koja za dve godine nijednom nije proverila šta se dešava u tom stanu

SUZA SUZU STIŽE: Majka iz pakla ostavila sina, DVE GODINE živeo POTPUNO SAM! Policija se šokirala na licu mesta, evo kako je dečak preživeo

Foto: pixabay.com

Devetogodišnji dečak živeo je pune dve godine potpuno sam u stanu.

Policija u Francuskoj sasvim slučajno otkrila je slučaj kada je zakucala na vrata stana i zatekla učenika trećeg razreda kako sedi u sobi i radi domaći zadatak!

Nakon što se klupko odmotalo, došli su i do njegove majke koja je momentalno privedena i osuđena na 18 meseci zatvora zbog zanemarivanja i napuštanja sina, prenosi CNN.

Dečak je ostavljen da živi sam dve godine u stanu u gradu Nersak od 2020. do 2022. godine a tek ovih dana priča je ugledala svetlost dana, nakon što je majka osuđena na zatvorsku kaznu.

Majka se, prema istrazi policije, zaljubila u jednog muškarca zbog kojeg je prvo više vremena provodila u njegovom nego u svom stanu.

Potom se potpuno odselila od dečaka pet kilometara od kuće, ostavivši ga da se sam stara o sebi kada je imao samo sedam godina.

Dečak je prema sopstvenom priznanju često bio bez tople vode i grejanja u kući a neretko je išao potpuno gladan u školu.

Hranio se kolačima i konzervama iz prodavnicama jer mu je to, kako je rekao na sudu, bilo najlakše da ukrade s polica. 

Gradonačelnica Nersaka Barbara Kuturije navela je kako dečak često nije imao toplu vodu ili uključeno grejanje.

Što je najfascinantnije u celoj priči, dečak nije završio na ulici već je nastavio da ide u školu i bio je dobar učenik.

Kuturije je uputila policiju u ceo slučaj nakon što je majka zamolila socijalne službe da joj pomognu da kupi hranu.

"Upoznala sam detetovu majku u maju 2022. Rekla je da ima finansijskih problema. Dali smo joj četiri bona za hranu, ali je umesto toga uzela neke prerađene prehrambene proizvode, tako da sam postala sumnjičava. Kontaktirala sam stanare zgrade i neki su mi rekli kako dečak zapravo živi sam. Povezala sam šta se događa i pozvala policiju", rekla je Kuturije.

Ona je istakla da je dete od 19. septembra 2022. u nadležnosti socijalnih službi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading