DEVOJČICA (4) IMA GANGRENOZNE RANE I SLOMLJENA REBRA, JEDVA ŽIVA! Majka iz Strumice tvrdi da je izujedao pas! ODUZETO JOJ ODMAH PREOSTALO TROJE DECE!

Autor:

Svet

21.01.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon prijave slučaja iz strumičke bolnice, gde je devojčica prvo dovezena, a potom poslata na lečenje u Skoplje, na teren je izašla ekipa strumičkog Centra za socijalna pitanja i utvrdila da su preostala deca kod dede.

DEVOJČICA (4) IMA GANGRENOZNE RANE I SLOMLJENA REBRA, JEDVA ŽIVA! Majka iz Strumice tvrdi da je izujedao pas! ODUZETO JOJ ODMAH PREOSTALO TROJE DECE!

Foto: Shutterstock

Troje maloletne dece iz porodice četvorogodišnje devojčice, koja je pre pet dana u kritičnom stanju dovezena u Klinički centar u Skoplju i tamo se nalazi, dobiće staratelja po službenoj dužnosti, tj. biće smeštena u hraniteljsku porodicu, pišu makedonski mediji.

Podsetimo, četvorogodišnja devojčica pre nekoliko dana dovedena je u bolnicu u Strumici sa ozbiljnim povredama. Kako se navodi, dete je imalo inficirane rane i polomljena rebra, a majka je tvrdila da je dete izujedao pas.

Kako je saopšteno, nakon prijave slučaja iz strumičke bolnice, gde je devojčica prvo dovezena, a potom poslata na lečenje u Skoplje, na teren je izašla ekipa strumičkog Centra za socijalna pitanja i utvrdila da su preostala deca kod dede.

Ministarstvo za rad i socijalna pitanja saopštilo je da porodica nije registrovana kod njih u sistemu, te da porodica privremeno boravi u Strumici i da nisu imali nikakva lična dokumenta, samim tim nisu bili ni korisnici usluga Centra za socijalni rad.

-Tokom narednih radnih dana nastaviće se praćenje slučaja i preduzete zakonske mere zaštite dece. Planirano je da se sa majkom radi sa stručnim timom na jačanju kapaciteta u oblasti roditeljstva i brige o deci, i u tom periodu mališani će biti smešteni u hraniteljsku porodicu - navode u Ministarstvu.

Inače, prvobitno je majka devojčice prijavila da su povrede nastale od napada psa, ali istražni organi proveravaju da li je to pravi uzrok. Predmet vodi Osnovno javno tužilaštvo u Strumici.

Direktorka klinike Valentina Cvejoska-Čolakovska danas je potvrdila je da je četvorogodišnje dete iz Strumice, koje je sa teškim povredama dovezeno na Dečju kliniku u Skoplju, trenutno sa stabilnim vitalnim parametrima i da je na lečenju i praćenju na Odeljenju za gastroenterohepatologiju .

- U lečenje su uključene i kolege sa Klinike za dečju hirurgiju, a sprovodi se konsultativno sa nekoliko subspecijalista Klinike - objasnila je Cvejoska-Čolakovska.

Kako je navela, devojčica je 17. januara iz bolnice u Strumici, vozilom hitne medicinske pomoći i u pratnji lekara, dovezena na Kliniku za dečje bolesti, u izuzetno teškom stanju, neuhranjena, higijenski zapuštena, sa gangrenoznim promenama na prstima ruku i nogu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading