NEĆE DA DAJE PARE UKRAJINI, ŠOLC JE NE PODNOSI, ŽELI DA POMIRI NAROD S PUTINOM: Ko je "CRVENA" SARA o kojoj priča CELA NEMAČKA?

Autor:

Svet

22.01.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sara Vagenkneht je osoba koja iz dana u dan podiže sve veću prašinu kod Nemaca, a naročito u kancelariji Olafa Šolca

NEĆE DA DAJE PARE UKRAJINI, ŠOLC JE NE PODNOSI, ŽELI DA POMIRI NAROD S PUTINOM: Ko je "CRVENA" SARA o kojoj priča CELA NEMAČKA?

Foto: youtube.com/wdr doku

Nemački kancelar Olaf Šolc uzdrman je od početka godine talasom protesta poljoprivrednika i mašinovođa, ali i sve većim usponom desničarskih stranaka poput Alternative za Nemačku (AfD).

Međutim, ako postoji neka osoba koja bi u 2024. morala da više od ostalih zabrine lidera Nemačke, onda je to Sara Vagenkneht, vođom stranke "Alijansa - Razum i pravda".

Sara je trenutno na stubu srama medija koji podupiru vladu Šolca i koji se ne libe da je u javnosti okarakterišu kao ženu koja otvoreno radi za Rusiju i Vladimira Putina.

Crvena Sara, kako Vagenknehtovu nazivaju mejnstrim mediji, preti da će uspostaviti "novi evropski poredak", u kome će svoje mesto naći i Rusija, a to je za aktuelni Berlin, NATO i SAD brutalan "prst u oko"!

Podsetimo, Sara Vagenkneht bila je liderka levičarske partije Die Linke (Levi), koju je u međuvremenu napustila i početkom januara osnovala novi stranku.

Republika

Foto: youtube.com/wdr doku

U Saru Vagenkneht veruje sve više Nemaca

Iako njena Alijansa postoji tek nešto više od dve nedelje, anketa koju je naručio "Bild" pokazuje da bi za stranku Crvene Sare glasalo 14 odsto Nemaca.

Meteorski uspeh Vagenknehtove događa se u trenutku kada nemački farmeri organizuju velike proteste i teraju vladajuću koaliciju na ustupke, kada zbog štrajka stoje vozovi, a cene nekretnina strmoglavo padaju.

Sara ne krije da želi da okonča konfrontaciju Nemačke sa Moskvom, posebno u pogledu Ukrajine.

Ona se protivi isporuci nemačkih krstarećih raketa "taurus" Ukrajini i poziva na prekid vatre i početak mirovnih pregovora. Crvena Sara ne krije i da njena Alijansa ima za cilj da uspostavi novi evropski poredak, u kojem bi i Rusija bila sastavni deo.

Ipak, najveći deo njenog programa odnosi se na preporod Nemačke i izvlačenje Berlina iz kandži Sjedinjenih Država. Vagenknehtova je po tom pitanju i više nego jasna, prenosi Informer.rs.

"Na moju veliku žalost, više u Nemačkoj nema stranke koja se ozbiljno zalaže za dobre plate, solidne penzije, jaku socijalnu državu. Imamo vladu koja nema plan osim da vadi novac iz džepova ljudi i kancelara koji izgleda kao da je bez reči čak i kada nastavlja da priča", istakla je Vagenknehtova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading