SVET OSTAO BEZ REČI: Izraelci u novoj anketi IZNENADILI SVE otkrićem šta bi uradili sa Palestincima!

Autor:

Svet

15.01.2024

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Izraela očito nemaju nikakvu dilemu šta bi da se dogodi posle rata sa Hamasom

SVET OSTAO BEZ REČI: Izraelci u novoj anketi IZNENADILI SVE otkrićem šta bi uradili sa Palestincima!

Foto: RINA

Ministar bezbednosne službe Izraela Gila Gamliel predstavio je svetu rezultate poslednje ankete koja se ticala budućnosti Gaze i Palestine generalno.

Rezultati ankete o tome kako Izraelci vide budućnost Gaze predstavljeni su u okviru konferencije "Lekcije iz Gaze - kraj ideje o dve države" koja se održala u Jerusalimu u organizaciji Pokreta za suverenitet.

Gamliel je pred više od 1.000 ljudi izjavio da čak 74 posto Izraelaca ne vidi u komšiluku nikakvu budućnost sa Palestincima.

Drugim rečima, istih tih 74 posto Izraelaca izjasnilo se da bi dobrovoljno preselilo Palestince na druge teritorije u svetu, samo da ne budu nikad više kraj njih!

Dvadeset posto Izraelaca bilo je za rešenje o dve države, a šest se nije izjasnilo ni za jednu opciju.

Iznenađujuće, glasači levog centra iz stranaka Yesh Atid i Nacionalno jedinstvo, na čelu s opozicionim liderom Jairom Lapidom i ministrom Benijem Gancom, reagovali su slično po ovom pitanju.

Među glasačima Yesh Atida, 61 posto je bilo za emigraciju, 24 posto je bilo protiv, a 15 posto nije imalo nikakvo mišljenje. 

S druge strane, sve te ankete trenutno su irelevantne ako se zna da se izraelska vojska prestrojava i priprema za dugi kopneni rat kako bi "očistila" Gazu od Hamasovaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading