JAK ZEMLJOTRES POGODIO AMERIKU: Drama u Oklahomi!

Autor:

Svet

13.01.2024

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj zemljotres je izazvao veliku zabrinutost među stanovnicima Oklahome, s obzirom na to da je probudio ljude iz sna i izazvao podrhtavanje čitavih kuća.

JAK ZEMLJOTRES POGODIO AMERIKU: Drama u Oklahomi!

Foto: shutterstok

Zemljotres

Jak zemljotres jačine 4,5 stepeni Rihterove skale pogodio je Oklahomu, javlja EMSC. Potres je registrovan u 5.36 sati po lokalnom vremenu, 24 kilometra severno od Oklahoma Sitija, na dubini od šest kilometara. Za sada nema informacije o povređenima ili materijalnoj šteti.

Reakcije stanovnika

Međutim, stanovnici Oklahome kažu da ih je zemljotres probudio, dok su neki prijavili da se cela kuća tresla.

- Snažniji od 4,2 koji je bio nekoliko sati ranije, probudio me iz čvrstog sna, cela kuća se tresla, trajalo oko dve sekunde - samo su neka od svedočenja ljudi na sajtu EMSC.

 

 


Ovaj zemljotres je izazvao veliku zabrinutost među stanovnicima Oklahome, s obzirom na to da je probudio ljude iz sna i izazvao podrhtavanje čitavih kuća. Iako za sada nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti, ovakvi događaji podsećaju ljude na ranije zemljotrese koji su ostavili velike posledice.

Da podsetimo, zemljotres jačine 3,5 stepeni Rihterove skale pogodio je danas Rumuniju nedaleko od granice sa Srbijom, sa epicentrom u mestu Gataja, 36 kilometara od Temišvara.

Prema informacijama sa sajta EMSC, zemljotres se dogodio u 9:08 sati po lokalnom vremenu (10:08 po srednjeevropskom vremenu). Svedočenja građana ukazuju na to da se osećala buka, poput tutnjave, dok su neki naveli da su osetili i pomeranje nameštaja.

- Osetila se buka, poput neke tutnjave i krevet mi se pomerao - navodi se u svedočenjima na sajtu EMSC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading