OMILJENI DEČAK BUDA OPTUŽEN ZA SILOVANJE: Kad je video policiju, SKOČIO KROZ PROZOR! Vernicima se srušio svet

Autor:

Svet

10.01.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepalski duhovni vođa poznat kao "Dečak-Buda" uhapšen je pod optužbom za silovanje

OMILJENI DEČAK BUDA OPTUŽEN ZA SILOVANJE: Kad je video policiju, SKOČIO KROZ PROZOR! Vernicima se srušio svet

Foto: facebook/rnmand

Kontroverzni nepalski duhovni vođa, poznat kao "Dečak-Buda", uhapšen je pod optužbom da je seksualno zlostavljao maloletnicu i da je učestvovao u nestanku najmanje četvorice sledbenika iz njegovih kampova, saopštila je danas nepalska policija.

Mnogi Nepalci veruju da je Ram Bahadur Bamdžan reinkarnacija Bude, rođenog na jugozapadu današnjeg Nepala pre 2.600 godina, dok su budistički učenjaci skeptični prema tvrdnjama Bamdžana, prenosi AP.

Policija ga je u sredu izvela pred medije sa lisicama na rukama i saopštila da je pokušao da pobegne, skočivši kroz prozor sa drugog sprata kada su policajci došli da ga uhapse, ali da nije uspeo i da je priveden.

Zvaničnici su takođe pokazali gomilu nepalskih novčanica za koje su rekli da su ekvivalent 227.000 dolara, kao i druge strane valute u iznosu od 23.000 dolara, koje su zaplenjene u Bamdžanovoj kući u vreme hapšenja.

Očekuje se da će Bamdžan biti sproveden pred sud u južnom Nepalu, gde su se navodni zločini dogodili, kako bi se pojavio pred tamošnjim sudijom.

Bamdžan, koga sledbenici zovu "Dečak-Buda", postao je poznat u južnom Nepalu 2005. godine kada su mnogi poverovali da je on sposoban da mesecima, bez kretanja, meditira dok sedi ispod drveta bez hrane i vode.

Ostao je popularan uprkos optužbama da je seksualno i fizički napadao svoje sledbenike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading