POGREŠILI SMO: Otkriveno KO je napravio KATASTROFALNI PROPUST u avionu kada su u vazduhu otpala VRATA (VIDEO)

Autor:

Svet

10.01.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion kompanije Alaska Airlines sablaznio je svet zbog snimka na kojem putnici sede u njemu a kraj njih u vazduhu nema vrata

POGREŠILI SMO: Otkriveno KO je napravio KATASTROFALNI PROPUST u avionu kada su u vazduhu otpala VRATA (VIDEO)

Foto: youtube.com/bloomberg television

Za neverovatnu grešku koja se dogodila na letu kada su na avion kompanije Alaska Airlines koji je poleteo iz Portlanda otpala vrata odgovaraće proizvođač. Dakle, Boing.

Kompanija Boing priznala je da je napravila katastrofalnu grešku nakon što je jedan od njenih aviona ostao bez vrata nedugo posle poletanja s američkog aerodroma, javlja BBC.

Boing 737 Max 9 kompanije Alaska Airlines poleteo je s aerodroma u Portlandu u Oregonu u petak, a nedugo zatim ostao je bez nekorišćenih vrata kabine, koja su se odvojila u letu i pala u dvorište privatne kuće.

Reč je o takozvanom čepu teškom 27 kilograma, koji se koristi za zatvaranje izlaza u hitnim situacijama koji je ugrađen u trup.

Avion je prinudno sleteo nakon incidenta u kojem niko nije povređen, a dečak koji je sedeo blizu spornog dela je zbog dekompresije ostao bez majice.

U SAD je prizemljen 171 primerak modela Boing 737 Max 9, kako bi se obavile inspekcije.

Prvi čovek Boinga, Dejv Kalhun, rekao je da kompanija priznaje svoju grešku.

"Pristupićemo ovome priznajući našu grešku uz potpunu transparentnost na svakom koraku", rekao je Kalhun osoblju Boinga.

Dodao je da će kompanija u potpunosti sarađivati tokom istrage uzroka incidenta, prenosi Klix.ba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading