"MORAO SAM DA ŽRTVUJEM JEDNO SVOJE DETE ZA BOGA": Šokantni detalji zločina u Ulmu!

Autor:

Svet

03.01.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštak psihijatrije je izneo mišljenje da muškarca treba smestiti u psihijatrijsku bolnicu zatvorenog tipa, tvrdeći da on predstavlja značajnu opasnost za okolinu zbog psihičkog poremećaja - šizofrene psihoze.

"MORAO SAM DA ŽRTVUJEM JEDNO SVOJE DETE ZA BOGA": Šokantni detalji zločina u Ulmu!

Foto: Shutterstock

U aprilu 2023. godine, u gradu Ulmu, dogodilo se stravično ubistvo koje je potreslo čitavu zajednicu. Otac tinejdžera Manuela (15) koji je prethodno bio uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju devojku, sada je priznao da je na igralištu prerezao vrat svojoj pastorki (7).

Tokom suđenja, muškarac je rekao da je kao istraživač intenzivno "radio na Bogu i religiji" i da je čitao Kuran.

Prema navodima iz tužilaštva, muškarac je izjavio da je postao svestan da mora da žrtvuje jedno od svoje dece za Boga, te da je očekivao nagradu za taj čin, nadajući se da će postati svetac.

- U nekom trenutku je postalo jasno da moram da žrtvujem jedno od svoje dece za Boga - rekao je on.

Tokom suđenja, otac je istakao da je intenzivno proučavao religiju i da je osećao unutrašnji poziv da žrtvuje svoje dete. Veštak psihijatrije je izneo mišljenje da muškarca treba smestiti u psihijatrijsku bolnicu zatvorenog tipa, tvrdeći da on predstavlja značajnu opasnost za okolinu zbog psihičkog poremećaja - šizofrene psihoze.

Ovo je izazvalo dodatnu pažnju medija i javnosti, stavljajući naglasak na važnost prepoznavanja i pravilnog tretmana mentalnih oboljenja.

- Imao sam osećaj da je osetio olakšanje što je to učinio - rekao je policajac.

Muškarac koji je izvršio ove zločine je otac još troje dece, a prema navodima medija, bio je dugogodišnji korisnik kanabisa.

Ova porodična tragedija, obuhvatajući i ubistvo koje je izvršio njegov sin, stavlja u fokus pitanje dinamike i okolnosti koje su dovele do ovakvog strašnog ishoda.

Istraga će morati da rasvetli detalje i okolnosti koje su prethodile ovim događajima, kako bi se razumela pozadina zločina i motivi uključenih osoba.

- Bilo kakva pomoć detetu je stigla prekasno - rekao je policajac.

Foto: Tiktok

Manuel sa devojkom


Javno tužilaštvo je angažovalo stručnjake kako bi se sastavio psihijatrijski izveštaj o optuženom, kao i lekarski izveštaji o optuženom i žrtvi, kako bi se rekonstruisao zločin i razjasnio motiv zločina.

Takođe, istražitelji će analizirati odnos između osumnjičenog i žrtve, kao i mobilne telefone i tragove kako bi dobili potpunu sliku događaja.

Ova tragedija je ostavila dubok trag u Ulmu, istovremeno izazivajući pitanja o religijskim uverenjima, mentalnom zdravlju i dinamici porodičnih odnosa.

Uz podršku stručnjaka i pravosudnih organa, nadamo se da će istražitelji uspeti da pruže odgovore i pravdu za žrtve ovih strašnih zločina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading