ŠOKANTNO! Jevrejski ekstremista odsekao glavu magarcu i ostavio je na muslimanskom groblju u Jerusalimu!

Autor:

Svet

27.12.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska policija uhapsila muškarca zbog skrnavljenja muslimanskog groblja u Jerusalimu

ŠOKANTNO! Jevrejski ekstremista odsekao glavu magarcu i ostavio je na muslimanskom groblju u Jerusalimu!

Foto: shutterstock, twitter.com/5Pillarsuk


Izraelska policija je nedavno saopštila da je uhapsila 35-godišnjeg Izraelca osumnjičenog da je odsekao glavu magarcu i ostavio je na muslimanskom groblju u anektiranom delu Jerusalima.

Prema navodima policije, reč je o neuravnoteženoj osobi koja je obesila glavu magarca na groblju. Fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama prikazuju glavu životinje kako visi sa ograde groblja smeštenog uz Zlatna vrata.

 

 


Skandalozno skrnavljenje groblja kod Zlatnih vrata

 



Prema izveštaju tamošnjeg muslimanskog veća, jevrejski ekstremista je prerezao grkljan magarca na groblju kod Zlatnih vrata, nakon čega je okacio glavu na ogradu. Ovo skandalozno skrnavljenje jednog od glavnih istorijskih muslimanskih grobalja u Jerusalimu izazvalo je oštru osudu lokalne zajednice.

Policija je saopštila da je muškarac priveden dok je kod sebe imao sekiru, dodajući da je u pritvoru i drugi osumnjičeni koji mu je navodno pomogao. Groblje je smešteno u blizini kompleksa džamije Al-Aksa, što dodatno pojačava značaj ovog incidenta.



Lokalno muslimansko veće je osudilo ovaj čin kao ozbiljno skrnavljenje groblja i istaklo da je reč o istorijskom muslimanskom groblju od velikog značaja. Oštro su osudili takvo ponašanje i istakli potrebu za poštovanjem verskih mesta i simbola bez obzira na versku pripadnost.

Ovaj incident je izazvao šok i zabrinutost među lokalnim stanovništvom, a nadležne institucije su preuzele akciju kako bi rasvetlile ovaj slučaj i osigurale da se ovakvi događaji ne ponove.


Ovaj skandalozni događaj predstavlja ozbiljno kršenje verskih i kulturnih vrednosti i izazvao je oštru osudu lokalne zajednice. Nadležne institucije preduzele su mere kako bi pronašle odgovorne i osigurale poštovanje verskih mesta i simbola u Jerusalimu. Očekuje se dalji razvoj situacije, a lokalno stanovništvo izražava nadu da će ovakvi incidenti postati prošlost uz zajedničke napore za očuvanje verskog i kulturnog nasleđa grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading