RUSIJA PRAVI TRANSFORMERSE?!

Autor:

Svet

14.03.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Rusiji će možda biti stvoren univerzalni raketno-kosmički holding, koji će objedinjavati konstruktore i proizvođače oružja ovih profila, civilne aparate, satelite i svemirske brodove, piše ruski list "Izvestija". Šta dodati - ako se to ostvari, izgleda da ćemo Transformerse gledati uživo, a ne samo na filmu...

RepublikaFoto: youtube.com/SciNews

- U sastav te strukture planirano je da budu uključeni korporacija Roskosmos, koncerni Almaz Antej i RTI Sistemi i korporacija Taktično-raketno naoružanje -  piše list.

Izvori lista "Izvestije" u tim preduzećima su saopštili da ideja stvaranja nove megakorporacije pripada potpredsedniku Vlade Dmitriju Rogozinu, koji je u Vladi odgovoran za vojnu industriju i kosmičku sferu.

- Prva zamisao je bila još grandioznija - da se objedine kompanije za proizvodnju aviona i korporacija Roskosmos - navodi se u tekstu.

- U ovom trenutku su svi dokumenti o objedinjavanju pripremljeni i dogovoreni na nivou Vlade -  rekao je listu neimenovani izvor.

Korporacije i Rogozinov kabinet nisu komentarisali ove navode. Sa druge strane, ruski list se poziva na sedam izvora u vezi sa ovom pričom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading