DOŽIVOTNA ROBIJA ZA DEČAKA-UBICU IZ MIČIGENA: U video snimku NAJAVIO MASAKR, ubio četvoro a ranio šestoro, želeo je da ih gleda kako pate! U ZATVORU JE DOZIVAO BOGA

Autor:

Svet

09.12.2023

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžer iz Mičigena, Itan Krambli, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora pošto je ubio četiri učenika i ranio šest učenika i profesora u srednjoj školi u Oksfordu 2021. godine. Sudija Kvame Rou odbio je molbe advokata odbrane Polet Mičel Loftin za kraću kaznu sedamnaestogodišnjem tinejdžeru i osigurao da on ne dobije priliku da zatraži uslovnu kaznu.

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA DEČAKA-UBICU IZ MIČIGENA: U video snimku NAJAVIO MASAKR,  ubio četvoro a ranio šestoro, želeo je da ih gleda kako pate! U ZATVORU JE DOZIVAO BOGA

Foto: Printscreen Youtube CNN

Sudija je odluku doneo posle više od 20 izjava porodica ubijenih i preživelih koji su govorili o tome kako je tragedija uticala na njih. “Nisam mogao da se zaustavim. Ja sam stvarno loša osoba. Uradio sam strašne stvari”, rekao je pre izricanja presude Krambli, koji je u vreme napada imao 15 godina.

Krambli, koji se izjasnio krivim po 24 tačke optužnice, uključujući ubistvo prvog stepena i terorizam, rekao je da mu je žao i obećao da će se promeniti dok bude iza rešetaka.

 

Roditelji maloletnog napadača, Dženifer i Džejms Krambli, takođe su u okružnom zatvoru, gde čekaju suđenje po optužbi za ubistvo iz nehata, jer su pištolj učinili dostupnim i zato što su zanemarili mentalno zdravlje deteta.

 

Prema izveštajima, Krambli je svojim ponašanjem odao brojne znakove upozorenja u mesecima koji su prethodili pucnjavi. Neki od ovih znakova uključuju crteže sa nasilnim scenama, pisanje u dnevniku: Tokom suđenja izneto je da je Krambli u svom dnevniku pisao o želji da gleda učenike kako pate. Dan uoči pucnjave u školi, Krambli je snimio video u kojem je izneo šta će uraditi sledećeg dan. Postoji e-mail prepiska između školskih zaposlenih i nekoliko instanci ali o Kramblijevom zabrinjavajućem ponašanju nije povedena odgovarajuća briga.

Krambli i njegovi roditelji sastali su se sa školskim osobljem na dan pucnjave nakon što je učitelj primetio crteže sa nasilnim scenama, ali niko tada nije proverio njegov ranac u kojem se nalazio pištolj.

Tokom suđenja izneto je da je maloletni napadač u svom dnevniku pisao o želji da gleda učenike kako pate, ali i o verovatnoći da će život provesti u zatvoru, dok je dan uoči pucnjave u školi snimio video u kojem je izneo šta će uraditi sledećeg dana.

 

Javni odziv na presudu Itana Kramblija je raznolik. Tokom saslušanja, advokati su prikazali video snimke Kramblija u zatvoru kako plače i viče: "Zašto to nisi zaustavio, Bože? Zašto to nisi zaustavio kad se dogodilo? Žao mi je! Žao mi je, Bože!". Psiholog Colin King je izjavio da je to “tačno kako psihoza funkcioniše” i da Krambli ima "panični napad i prekid sa stvarnošću".

 

Međutim, neki stručnjaci smatraju da Krambli može biti rehabilitovan. Psiholog King je izjavio da je Krambli “mentalno bolestan”, ali je naglasio da je “apsolutno” sposoban za rehabilitaciju. Prema Kingu, Krambli ima veliki depresivni poremećaj sa psihotičnim, anksioznim i opsesivno-kompulzivnim karakteristikama.

Ove različite perspektive pokazuju složenost ovog slučaja i različite stavove javnosti o presudi. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nina

09.12.2023 10:08

Ovako bi trebalo da se sudi onom monstrumu KK i isto tako da bude osudjen na dozivotnu robiju