GRČKI MEDIJI PRENOSE: Hrvatski huligani podneli zahtev za uslovno puštanje na slobodu

Autor:

Svet

05.12.2023

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica istražitelja su pozvala optužene na davanje dopunskih izjava u svoju odbranu, jer su im dodali optužbu za tuču sa smrtnim ishodom.

GRČKI MEDIJI PRENOSE: Hrvatski huligani podneli zahtev za uslovno puštanje na slobodu

Foto: Tanjug/AP

Grci pale sveće za ubijenog Mihalisa Kacurisa

Zahteve za uslovno puštanje na slobodu podnelo je "40 hrvatskih huligana", koji su u grčkim zatvorima zbog učešća u tuči tokom koje je u avgustu u Atini ubijen navijač AEK-a Mihalis Kacuris, piše grčki sajt Flash.gr.

O zahtevima za uslovno puštanje na slobodu odlučiće sudsko veće, ali nije navedeno kada.

Trojica istražitelja su pozvala optužene na davanje dopunskih izjava u svoju odbranu, jer su im dodali optužbu za tuču sa smrtnim ishodom, dok su pojedinačno neki od njih optuženi i za krivično delo oštećenje tuđe imovine, o čemu za svakog od njih postoje dokazi. U dodatnim izjavama u svoju odbranu pritvoreni navijači iz Hrvatske nisu promenili ništa od onoga što su naveli od početka istrage.

Navijačima zagrebačkog Dinama i njihovim grčkim saučesnicima je posle davanja izjava u svoju odbranu određen istražni zatvor.

Pre nekoliko dana je dodatne izjave u svoju odbranu dalo prvih 45 od ukupno 102 pritvorena navijača iz Hrvatske zbog krvave tuče 7. avgusta kod stadiona AEK-a u atinskoj četvrti ​​Nova Filadelfija. Oni su u ti dodatnim izjavama u svoju odbranu ponovili ono što su i tada tvrdili - da nemaju nikakve veze sa smrću Mihalisa Kacurisa od uboda nožem.

Sredinom novembra je uz ograničenje kretanja pušten uslovno na slobodu 35-godišnji Grk, navijač AEK-a, čija DNK je nađena na nožu na kojem je i krv ubijenog Kacurisa. Taj navijač je za sada, kao i ostali, optužen samo za učešće u tuči s navijačima zagrebačkog Dinama, a smatra se osumnjičenim za smrt Kacurisa i protiv njega nije podignuta optužnica.

Prema rečima njegovog advokata, on nije imao razloga da ubije „kolegu“ navijača Kacurisa i, kako tvdi, „samo je uzeo nož koji je pao pred njega na drugom mestu“, a ne na mestu na kojem je Kacuris bio uboden.

Taj 35-godišnjak je ranije bio osuđen na godinu dana zatvora zbog tuče na fudbalskoj utakmici u maju 2017. godine u Volosu. Policija je tek pre nekoliko dana saznala za neizdržanu kaznu po toj presudi, našla ga i privela, te on sada izdržava kaznu zatvora za delo od pre šest godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading