JEDAN TURISTA UBIJEN, DVOJE RANJENO! Napadač objavio video pa krenuo u pokolj! Prvi snimci i detalji napada na ljude kod Ajfelovog tornja! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.12.2023

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad je bio pod stalnim nadzorom zbog svoje prošlosti.

JEDAN TURISTA UBIJEN, DVOJE RANJENO! Napadač objavio video pa krenuo u pokolj! Prvi snimci i detalji napada na ljude kod Ajfelovog tornja! (VIDEO)

Foto: Printskrin/X mreza/Radio Genoa

Čovek koji je smrtno stradao tokom sinoćnjeg napada na prolaznike kod Ajfelovog tornja je turista sa dvojnim nemačkim i filipinskim državljanstvom. Njega je policija pronašla s ubodnim ranama u predelu leđa i ramena.

 

 

Dvoje, je, kako je saopšteno ranjeno. Jedan engleski turista pronađen je s ranom na glavi, a pomoć su mu pružili vatrogasci. Čovek je šetao sa suprugom i detetom kada mu je napadač prišao s leđa i udario ga čekićem. U napadu je povređena i još jedna osoba, ali ne zna se u kakvom je stanju.

- Hrabri policajci su upravo uhapsili napadača koji je napadao prolaznike u Parizu, oko Ke de Grenela. Jedna osoba je, nažalost preminula. Molimo izbegavajte to područje - napisao je ministar na Twitteru.

Napadač je nakon napada navodno uzviknuo "Allahu Akbar" nakon napada, rekao je policijski izvor za AFP i Le Parisien.

Srećom, u blizini su bili policajci koji su upotrebili šoker kako bi imobilizovali napadača. Prema informacijama Le Parisiena, napadač je rođen u Francuskoj, ima francusko državljanstvo, a policija je imala njegovo ime na popisu radikalnih islamista.

Kako ipak piše Le Monde, rođen je u Francuskoj 1997. od roditelja Iranaca, s kojima živi u Esoneu. Domaća obaveštajna služba (DGSI) ga je uhapsila 2016. zbog planiranja napada u La Defenseu. Osuđen je na pet godina zatvora, od toga godinu dana uslovno, a nakon odsluženja kazne pušten je 2020. godine. Bio je stavljen pod sudski nadzor.

Bio je sklon radikalnom islamizmu, te je imao psihijatrijske poremećaje zbog kojih je bio je podvrgnut psihijatrijskom lečenju tokom celog pritvora i nakon puštanja na slobodu.

- Prvi meseci bili su ohrabrujući, činilo se da se "odvojio od religije" nakon što je pušten - rekao je izvor iz sigurnosnih krugova agenciji France-Presse. Ali ovaj čovek s "vrlo nestabilnom" ličnošću ponovno izaziva zabrinutost od proleća-leta 2022, prema ovom izvoru.

Takođe je primećena njegova "značajna digitalna aktivnost". Neposredno pre njegovog napada, na društvenim mrežama objavljen je video koji opravdava njegov čin. Napadač posebno spominje "vladu ili ubistvo nevinih muslimana",  navodi sigurnosni izvor.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading