UBIO NEMAČKOG TURISTU JER JE "BIO ZABRINUT ZBOG STRADANJA MUSLIMANA": Uhapšen napadač iz Pariza

Autor: Republika/I.K.

Svet

03.12.2023

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić je ubio nemačkog turistu, a ranio još dve osobe.

UBIO NEMAČKOG TURISTU JER JE "BIO ZABRINUT ZBOG STRADANJA MUSLIMANA": Uhapšen napadač iz Pariza

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija uhapsila je radikalnog 25-godišnjeg islamistu koji je u subotu uveče u Parizu ubio nemačkog turistu, a ranio još dve osobe.

On je nakon hapšenja izjavio da je napad izvršio jer bio zabrinut "zbog stradanja muslimana, posebno u Avganistanu i na palestinskim teritorijama", uz optužbu da je Francuska saučesnik u tome, saopštio je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin i naglasio da je napadač tokom hapšenja uzvikivao "Alahu Akbar" (Bog je veliki).

"Ova osoba je bila spremna da ubije još ljudi", rekao je Darmanin tokom konferencije za novinare.

Francusko tužilaštvo za borbu protiv terorizma potvrdilo je da je otvorilo istragu o ovom napadu u kojem je islamski ekstremista nožem jurio nekoliko nemačkih turista, ubio muškarca, a potom čekićem ranio još dve osobe.

Napadač nije identifikovan po imenu, ali je potvrđeno da je rođen u pariskom predgrađu Neji, da je proveo četiri godine u zatvoru i da je pušten na slobodu 2020. godine, nakon čega je bio pod nadzorom i na psihijatrijskom lečenju.

Smrtonosni napad dogodio se u 15. pariskom arondismanu, a napadač je zatim prešao reku Senu ka desnoj obali, gde je čekićem napao i povredio dve osobe. Potom ga je zaustavila policija i neutralisala ga sa dva elektro-šoka, rekao je ministar Dermanin i pohvalio policajce na brzoj reakciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading