IZRAEL TUČE IZ SVOG RASPOLOŽIVOG ORUŽJA: Pokrenuta kopnena ofanziva na južni Pojas Gaze! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.12.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Satelitske fotografije koje je danas analizirao AP pokazuju da je izraelska vojska započela kopnenu ofanzivu u južnim delovima pojasa Gaze, u okviru rata protiv palestinskog militantnog pokreta Hamas.

IZRAEL TUČE IZ SVOG RASPOLOŽIVOG ORUŽJA: Pokrenuta kopnena ofanziva na južni Pojas Gaze! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Agencija navodi da je od isteka privremenog prekida vatre između Izraela i Hamasa u petak ujutro izraelska vojska pokrenula intenzivnu kampanju vazdušnih udara i kopnenih borbi i u južnom delu Pojasa Gaze, prenosi Tanjug.

 

 

 

Satelitske fotografije koje je objavio Planet Labs PBC daju prvi jasan pogled na intenzitet i obim borbe na jugu Pojasa Gaze, navodi AP. Na fotografijama koje je u nedelju snimio Planet vide se izraelski tenkovi i oklopni transporteri nešto manje od 6 kilometara severno od centra Kan Junisa, glavnog grada u južnom delu Pojasa Gaze.

AP ukazuje da mnogi koji su pobegli od izraelske ofanzive i vazdušnih napada na severu grada Gaze sada žive oko Kan Junisa, nakon što im je izraelska vojska naredila da se evakuišu. Izraelska vojska je raspoređena zapadno od Salah al-Dina, glavnog koridora od severa ka jugu Pojasa Gaze, kojim su bežali mnogi Palestinci.

 

 

AP navodi da je analizom pronašao četiri lokacije u toj oblasti sa ukupno oko 150 oklopnih transportera, tenkova i drugih vozila. Izraelska vojska nije odmah odgovorila na zahtev AP za komentar o svojoj strategiji za ofanzivu i onome što se vidi na satelitskim snimcima, ali agencija navodi da manevar i broj tamošnjih vozila sugerišu da se izraelske snage spremaju da potencijalno krenu na jug ka Kan Junisu i da već ima informacija o borbama u toj oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading