U KUĆI SU KAO LJUBIMCA DRŽALI MEŠANCA PSA I VUKA: Tragedija u Alabami, tromesečna beba stradala od ujeda zveri

Autor:

Svet

03.12.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gradu Šelbiju u američkoj saveznoj državi Alabami, tromesečnu bebu-dečaka usmrtio je kućni ljubimac, mešanac vuka i psa. Mediji izveštavaju da je životinja izujedala bebu koja je kasnije preminula u bolnici.

U KUĆI SU KAO LJUBIMCA DRŽALI MEŠANCA PSA I VUKA: Tragedija u Alabami, tromesečna beba stradala od ujeda zveri

Foto: pixabay.com

Kućni ljubimac, nastao ukrštanjem vuka i psa, eutanaziran je i potom odnet u Auburn, u Dijagnostičku laboratoriju Alabame na dalje ispitivanje, saopšteno je iz kancelarije lokalnog šerifa u Šelbiju.

Mrtvozornik okruga Šelbi je rekao da je beba bila na podu i da je hibrid vuka podigao bebu i počeo da se igra s njim. Naveo je da su roditelji pokušali da spasu bebu od hibrida vuka, ali je bilo prekasno.

Hitna pomoć Čelsija, zamenici okruga Šelbi i službenici za kontrolu životinja okruga Šelbi reagovali su na lice mesta i odveli bebu u medicinski centar Grandvju. Beba je umrla nedugo kasnije

U izveštaju šerifove kancelarije navodi se da su vlasnici psa vuka znali za lozu svog ljubimca, a dok je u kući u trenutku incidenta bilo druge dece, niko od njih nije povređen.

Međunarodni centar za vukove objavio je opširno internet upozorenje protiv držanja takvih mešanaca kao kućnih ljubimaca.

“Ljudi koji poseduju hibride često smatraju da im ponašanje kućnih ljubimaca ne predstavlja izazov, ali s obzirom da ih genetska struktura čini nepredvidivim, ponašanje ovakve životinje predstavljaju rizike za ljude”, navodi se u saopštenju Međunarodnog centra za vukove. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ceca

03.12.2023 13:48

Zašto je životinja eutanazirana?! Hibrid nije kriv! Krivi su neodgovorni roditelji! Oni treba da budu kažnjeni!