SI ĐINPING ZAGRMEO! NEMA VIŠE TOLERANCIJE NA PROVOKACIJE ZAPADA: Kineska mornarica da suzbije "KRIMINALNE AKTIVNOSTI", teritorijalni suverenitet Kine je SVETINJA!

Autor:

Svet

01.12.2023

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je da kineska obalska straža mora da sprovodi pomorsko pravo i da suzbija “kriminalne aktivnosti” u cilju odbrane teritorijalnog suvereniteta Kine.

SI ĐINPING ZAGRMEO! NEMA VIŠE TOLERANCIJE NA PROVOKACIJE ZAPADA: Kineska mornarica da suzbije "KRIMINALNE AKTIVNOSTI", teritorijalni suverenitet Kine je SVETINJA!

Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Ove izjave dao je tokom posete komandnoj kancelariji kineske obalske straže za područje Istočnog kineskog mora, gde je posmatrao vežbe brodova obalske straže putem video zapisa.

Si je naglasio potrebu za uspostavljanjem i unapređenjem koordinacije i mehanizma saradnje u sprovođenju pomorskog prava i strogo suzbijanje ilegalnih i kriminalnih aktivnosti na moru. Takođe je istakao da je neophodno da Kina pragmatično sarađuje sa stranim zemljama u sprovođenju pomorskog prava i da aktivno učestvuje u međunarodnom i regionalnom pomorskom upravljanju.

Kineska obalska straža je imala nekoliko sukoba sa filipinskim brodovima u spornim teritorijalnim vodama u Južnom kineskom moru. Ove informacije su javljene od strane državnih medija.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading