DEVOJČICA SE UMALO NIJE UGUŠILA ZBOG IZAZOVA! TikTok mogao da joj dođe glave: Prestala da diše, pa udarila glavu!

Autor:

Svet

01.12.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osamogodišnja devojčica sa severa Grčke izgubila je svest pred svojim školskim drugovima dok je pokušavala da izvrši izazov sa TikToka.

DEVOJČICA SE UMALO NIJE UGUŠILA ZBOG IZAZOVA! TikTok mogao da joj dođe glave: Prestala da diše, pa udarila glavu!

Foto: Wikimedia commons printscreen

Pokušavajući da ispuni opasan "blackout challenge", dete je pretrpelo ozbiljne povrede. Devojčica je zatvorila oči i zadržala dah sve dok nije izgubila svest. Međutim, prilikom pada, snažno je udarila glavu, izveštavaju grčki mediji.

 

Devojčica koja je učenica trećeg razreda htela je da "pobedi" drugare u izazovu, što je moglo da je košta glave.

- Umalo je izgubila život da bi završila taj izazov. Zatvorila je oči i držala dah, samo da bi pobedila. Sve se dogodilo u školi. U jednom trenutku je izgubila svest, pala je i udarila glavu. Završila je u bolnici - ispričao je član porodice povređene devojčice.

Podsetimo, reč je o izazovu na društvenim mrežama u kom se traži da zadržite dah što duže možete sve vreme snimajući svoju reakciju. To je virtuelna "igra gušenja" koja je postala popularna pre oko dve godine na TikToku među decom.

Kako su ranije izveštavali svetski mediji, zabeleženo je nekoliko smrtnih slučajeva među decom. Prema rečima stručnjaka, ono što se zaista dešava sa ovim konkretnim izazovom je nedostatak kiseonika u mozgu, kao što se dešava kada se neko davi.

U ovoj igri, ako neko zadrži dah duže od tri minuta, može da doživi neko oštećenje mozga, dok, kako ističu stručnjaci, ako je kiseonik u mozgu nizak duže od pet minuta, to dovodi do smrti. Deca koja su ovo probala imala su crvene oči, tragove na vratu, jake glavobolje, ali i osećaj dezorijentacije.

Nije poznato u kakvom je devojčica sada stanju i koliko teške povrede glave je zadobila prilikom pada.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading