TAJLANĐANI IZBAVLJENI IZ KANDŽI HAMASA STIGLI KUĆI: U Izrael došli da bi radili u poljoprivredi pa preživeli PAKAO

Autor:

Svet

30.11.2023

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na aerodrom u Bangkoku danas je stiglo 17 tajlandskih radnika, koje je nedavno militantna grupa Hamas oslobodila iz zatočeništva.

TAJLANĐANI IZBAVLJENI IZ KANDŽI HAMASA STIGLI KUĆI: U  Izrael došli da bi radili u poljoprivredi  pa preživeli PAKAO

Foto: Tanjug/AP Photo/Sakchai Lalit

Pored njih puštena su još šestorica Tajlanđana, ali su privremeno zadržani u Izraelu, jer su lekari istakli da oni još nisu u stanju da putuju, preneo je AP.

Tajlandski zvaničnici napominju da je još devet tajlandskih talaca i dalje zatočeno u Pojasu Gaze. Pre napada Hamasa 7. oktobra, u Izraelu je bilo oko 30.000 tajlandskih radnika, uglavnom angažovanih u poljoprivrednom sektoru.

Tokom upada palestinskih militanata u južni Izrael ubijeno je na stotine Izraelaca, a među njima i 38 Tajlanđana, navodi agencija. Izrael je potom odgovorio vazdušnim napadima i kopnenom ofanzivom u kojoj su poginule hiljade ljudi.

Pre sedam dana dogovoren je prekid vatre, otkada je Hamas oslobodio 81 taoca, uglavnom izraelskih državljana, dok je Izrael pustio 180 palestinskih zatvorenika. Tajlanđani uglavnom dolaze iz siromašnijih regiona zemlje u Izrael, jer mogu da zarade čak pet puta više nego kod kuće. Izraelci su počeli da angažuju Tajlanđene za takve poslove pre nekoliko godina kao zamenu za Palestince.

AP navodi da se, otkako je izbio rat, oko 9.000 Tajlanđana dobrovoljno vratilo u domovinu, iako su neki već istakli da se nadaju povratku u Izrael, pre svega zbog većih zarada.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading