RUSKE SNAGE RAZORILE PRVI ZAPADNI TENK LEOPARD U UKRAJINI! Pokušao je da se probije, ali je SPALJEN! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.11.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant ruske borbene grupe Zapad pohvalio je uspešnu akciju jedinice naoružane protivtenkovskim sistemima Prve tenkovske armije.

RUSKE SNAGE RAZORILE PRVI ZAPADNI TENK LEOPARD U UKRAJINI! Pokušao je da se probije, ali je SPALJEN! (VIDEO)

Foto: Printscreen/X/@JulianRoepcke

Ruske snage uništile su prvi tenk nemačke proizvodnje tipa Leopard 1A5 u Ukrajini, u blizini Kupjanska, tvrdi rusko ministarstvo obrane, a prenosi ruska režimska agencija Tass. Ministarstvo je objavilo i fotografiju za koju tvrdi da prikazuje uništenje prvog Leoparda u Ukrajini.

- Komandant ruske borbene grupe Zapad pohvalio je uspešnu akciju jedinice naoružane protivtenkovskim sistemima Prve tenkovske armije - rekao je Vladimir Lugovoj, zamenik komandanta Vojnog okruga Zapad, navodi ruska agencija.

Prema njegovim rečima, Leopard je pokušavao da se probije kroz odbrambene linije ruskih snaga, ali je „spaljen“. Vojnik koji je pogodio tenk biće nagrađen iznosom od 700.000 rubalja (oko 7.890 dolara). Uz to, biće nagrađen i Medaljom hrabrosti.

Početkom novembra nemačka vlada je, navodi Tass, najavila da će poslati 25 tenkova Leopard 1A5 Ukrajini, dodavši da će poslati i izvidničke dronove i radare, prenosi Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading