"NIJE BILO MOGUĆE DA KAŽETE NE": Žrtve rumunskog gurua otkrivaju šta se dešavalo iza zatvorenih vrata JOGA PARAVAN ZA ORGIJE I NASILJE

Autor:

Svet

29.11.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj akciji hapšenja kontraverznog međunarodnog joga pokreta i njegovog gurua, Gregoriana Bivolarua (71), u Francuskoj je uhapšeno više od 40 osoba za koje se sumnja da su bile deo ove sekte. Sada polako isplivavaju na površinu detalji o tome šta se dešavalo unutar pokreta i na šta su učesnici bili primorani.

"NIJE BILO MOGUĆE DA KAŽETE NE": Žrtve rumunskog gurua otkrivaju šta se dešavalo iza zatvorenih vrata JOGA PARAVAN ZA ORGIJE I NASILJE

Foto: Shutterstock

Podsetimo, u pitanju je međunarodni pokret koji je koristio jogu u seksualne svrhe, a učesnici su bili primoravani na odnose, čak i sa liderom “Pokreta za apsolutnu duhovnu integraciju ka Apsolutu” (Misa). Pokret koji je osnovao Gregorian postoji od 1990. godine u Rumuniji, a od 1995. godine Bivolaru postaje “mentor Mise”. Inače, pokret je preimenovan u Atman, kada je krenuo da se širi van Rumunije.

 

Učenje ove škole je fokusirano na hinduističkim tradicijama, posebno tantra joge, što znači da se duhovnost budi putem seksualnosti. Kako BFMTV saznaje, u pitanju je joga obogaćena eneagramom (sistem za otkrivanje ličnosti i bolje upoznavanje sebe), parapsihilogijom i astrologijom.

 

Atman organizacija je osnovana sa ciljem da “uslovi žrtve da prihvate seksualne odnose pomoću tehnika mentalne manipulacije koje imaju za cilj uklanjanje bilo kakvog pojma pristanka”. Žene su motivisane da “prihvate seksualne odnose sa vođom grupe i da se prepuste pornografskim aktivnostima za koje su bile plaćene u Francuskoj, ali i po inostranstvu”.

 

“Snimili su fotografije i video-snimke na kojima sam gola. Nije bilo ni reči o tome da kažete ne, to vas odmah isključuje iz kampa, što se i desilo jednoj devojci”, rekla je žrtva sekte.

 

Centralna kancelarija za suzbijanje nasilja nad licima i odeljenje sudske policije nadležno za istragu primilo je tri pritužbe žena koje su bile zatvorene unutar organizacije i primorane na seksualne aktivnosti.

Za slučaj se saznalo u leto 2022. godine kada je Liga za zaštitu ljudskih prava uputila prijavu protiv Mise, pozivajući se na iskaze 12 bivših članova. Istraga je započeta u julu 2023.

 

Ovo nije prvi put da se organizacija Atman našla na meti istrage. U Italiji je 2012. godine firentinska policija pokrenula istragu o sumnjama da se sprovodi seksualna praksa unutar Mise.

 

Gregorian Bivolaru, koji slovi za vođu sekte, poznat je kao “guru” iz Rumunije. On je bio na poternici Europola godinama, a tereti se za devet krivičnih dela, uključujući trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, počinjenih u Francuskoj i Finskoj između 2006. i 2013. godine.

Za njim je pre šest godina raspisana međunarodna poternica na zahtev Finske. Za njim se tragalo u Sibinju, ali u njegovoj kući nije pronađen. Veruje se da je te godine napustio Rumuniju i nije poznato da li je od tada ponovo ulazio u državu.

 

Inače, Bivolaru je pre šest godina pušten na uslovnu slobodu iz zatvora u Bistrici nakon što je odslužio godinu i dva meseca kazne od šest godina zatvora. Osuđen je 2013. za polni odnos sa maloletnikom, a u zatvor je poslat u julu 2016, nakon što je uhvaćen u Francuskoj i izručen Rumuniji.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading