TURSKE vazduhoplovne snage BOMBARDOVALE severni Irak!

Autor:

Svet

24.11.2023

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska izvodi vazdušne napade na severni Irak

TURSKE vazduhoplovne snage BOMBARDOVALE severni Irak!

Foto: Tanjug/AP


Turske vazduhoplovne snage izvele su danas vazdušne napade na severni Irak i uništile 17 ciljeva zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK), saopštilo je tursko Ministarstvo odbrane. Operacije su sprovedene u regionima Gara, Metina, Hakurk i Kandil u severnom Iraku, prenosi Rojters.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane, mnogi militanti PKK su "neutralizovani", što je izraz koji se uglavnom koristi kada su militanti ubijeni, dodaje Rojters. Ovi vazdušni napadi predstavljaju nastavak turske vojne operacije protiv PKK-a u regionu, a pokazuju odlučnost Turske da se bori protiv ove zabranjene organizacije.



Turska odlučna u borbi protiv PKK-a



Turska vlada ističe da je PKK teroristička organizacija koja predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost zemlje, dok kritičari upozoravaju na moguće civilne žrtve i kršenje ljudskih prava tokom vojnih operacija protiv ove grupe.

Ova situacija pokazuje kompleksnost političke situacije na Bliskom istoku, gde se različite političke, verske i nacionalne grupe bore za svoje interese, često dovodeći do sukoba i nestabilnosti u regionu.



Reakcije međunarodne zajednice



Međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj situacije na Bliskom istoku i reaguje na vojne akcije država u regionu. Pitanje borbe protiv terorizma, ljudskih prava i međunarodnog prava postaje ključno u ovakvim situacijama, a reakcije zemalja i organizacija mogu imati značajan uticaj na dalji razvoj događaja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading