MALOLETNI UBICA JE HTEO DA ZAPALI SVOJU ŽRTVU: Pojavili su se STRAVIČNI detalji ubistva u ŠKOLI, poznat i MOTIV, evo zašto je Mateja (15) povukao OBARAČ

Autor:

Svet

12.11.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U danima nakon užasnog čina u Valdbah školi u Ofenburgu, pojavili su se strašni detalji zločina, i istraga je pokazala da je ubica prvo hteo da zapali svoju žrtvu, navodi Bild.

MALOLETNI UBICA JE HTEO DA ZAPALI SVOJU ŽRTVU: Pojavili su se STRAVIČNI detalji ubistva u ŠKOLI, poznat i MOTIV, evo zašto je Mateja (15) povukao OBARAČ

Foto: pixabay.com

U prošli četvrtak popodne, petnaestogodišnji učenik je u učionici pucao na vršnjaka iz pištolja. Učenik koji je napadnut preminuo je od zadobijenih povreda nekoliko sati nakon zločina.

 

Učenik devetog razreda Mateja Z. (15) je u četvrtak ujutru uzeo dedin pištolj iz ormana kako bi iz pucao na svog druga iz razreda Pavlosa (15) u Valdbah školi u Ofenburgu u Badenu. Kako se sada ispostavilo, 15-godišnjak je očigledno u početku imao drugačiji plan.

 

Prema pisanju „Ofenburger Tageblata“, Mateja je prvo polio svoju žrtvu Pavlosa zapaljivom tečnošću i pokušao da je zapali. Ali onda je upaljač otkazao, usred učionice!

Policija je prilikom pretresa škole pronašla flašu u kojoj se sumnjalo da je zapaljiv materijal.

 

Nakon što je Mateja upucao svog druga iz razreda, naišao je na učiteljicu u hodniku. Ona je tada uspešno sprečila njegov bekstvo, iako je od udarca u glavu lakše povređena. Kada je otac jednog učenika saznao za situaciju, priskočio je u pomoć učiteljici i uspeo da natera počinioca da odloži vatreno oružje. Muškarac je navodnog počinioca držao do dolaska policije.

 

Prema navodima policije, motiv je mogla biti ljubomora ili vršnjačko nasilje. Pavlosovi drugovi iz razreda rekli su da su on i Mateja zaljubljeni u istu devojku.

 

Prema izveštaju Ofenburger Tageblata, društvenim mrežama kruže poruke učenika u kojima se kaže da je strelac objavio svoj zločin na Snepčetu dan ranije, ali to nije potvrđeno.

 

Ubica je sada u pritvoru zbog ubistva iz nehata. Valdbahšule, centar za 180 dece sa poteškoćama u učenju, nastavlja sa nastavom u ponedeljak.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading