ŠOKANTAN SNIMAK! UKRAJINCI LOVE VAGNEROVCE U SUDANU: U ovoj afričkoj zemlji vodi se TAJNI RAT, u operaciji čišćenja NEMA MILOSTI (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

07.11.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mreži su se pojavila dva video snimka na kojima se navodni vidi kako ukrajinski specijalci „love“ plaćenike kompanije „Vagner“ u Sudanu, navodi ukrajinski portal Obozrevatel.

ŠOKANTAN SNIMAK! UKRAJINCI LOVE VAGNEROVCE U SUDANU: U ovoj afričkoj zemlji vodi se TAJNI RAT, u operaciji čišćenja NEMA MILOSTI (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube Kyiv Post

Prema pisanju tog portala, tu informaciju je potvrdila i ukrajinska služba bezbednosti GUR.

„Snimak pokazuje rad, verovatno, specijalnih snaga Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine (GUR)“, prokomentarisao je snimak sagovornik Kijev posta.

Obaveštajac je odbio da saopšti detalje operacije iz bezbednosnih razloga. Međutim, napomenuo je da su video snimci snimljeni „u protekle dve nedelje“ u jednom od gradova Sudana.

Najverovatnije je prvi crno-beli video snimak noću snimio dron u infracrvenom spektru. Na snimku se vidi kako mala jedinica boraca okružuje zgradu, a mete u njoj su istaknute crvenom bojom. Jedan od komandosa koristi ručni bacač granata da puca kroz prozor zgrade.

 

Zatim možete videti nekoliko eksplozija u kadrovima snimljenim običnom kamerom. Oni se smenjuju sa crno-belim snimcima snimljenim infracrvenom kamerom.

 

Na snimku, eksplozije noću jarko osvetljavaju ulice. Neki od militanata koji su se sakrili u zgradi počinju da pucaju, dok drugi pokušavaju da pobegnu.

Drugi video snimljen je tokom dana, takođe dronom, na visini od 200-400 metara iznad zemlje. Na njemu se ne vide ukrajinski specijalci, ali je njihov rad vidljiv: militanti koji su mete za čišćenje jure ulicama gusto naseljenog grada ili sela, ali ih „stižu“ precizni udari, eksplozije iz kojih se jasno vidljivo na snimku.

Ukrajinska vlada nije zvanično priznala ni raspoređivanje borbenih jedinica u Sudanu, niti vođenje operacija protiv militanata Vagnerovog PMC-a u ovoj zemlji.

Na zahtev ukrajinskih novinara, predstavnik GUR-a Andrej Jusov je odgovorio: „Ovo ne možemo ni potvrditi ni poreći.

Podsetimo, 20. septembra CNN je ukrajinskoj vojnoj obaveštajnoj službi pripisao seriju udara bespilotnih letelica i kopnenu operaciju u Sudanu. Radilo se o napadima na militante Snaga za brzu podršku (RSF), koje podržava Vagner. Publikacija je pisala da je serija udara bespilotnih letelica u blizini glavnog grada Sudana protiv militanata veoma „karakteristična” za ukrajinske specijalne snage.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading