"MOJ SIN JE TAMO!" Stravična tragedija u Kini, od težine snega urušio se krov školske sportske sale, mrežama se šire vapaji OČAJNIH MAJKI žrtava (VIDEO)

Autor:

Svet

07.11.2023

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti su potvrdile smrt troje ljudi, dok je jedna osoba teško povređena u srednjoj školi Juečeng Džim gradu Đijamusi.

"MOJ SIN JE TAMO!" Stravična tragedija u Kini, od težine snega urušio se krov školske sportske sale, mrežama se šire vapaji OČAJNIH MAJKI žrtava (VIDEO)

Foto: Printscreen X @HelenAnnSmith0

U ponedeljak uveče, krov na fiskulturnoj sali gimnazije se srušio pod teretom snežnih nanosa, odnoseći sa sobom živote troje nedužnih tinejdžera. Ova tragična nesreća došla je nakon nekoliko dana izuzetno hladnog vremena i obilnih snežnih padavina koje su pogodile ovaj deo zemlje.

 

Detalji o žrtvama još uvek nisu potpuno poznati, ali je potvrđeno da su deca bila prisutna u sali gimnazije u trenutku urušavanja. Spasioci su se hrabro borili sa snegom prekrivenom betonskom ruševinom, trudeći se da pronađu preživele. Na društvenim mrežama širom Kine, video snimci spasavanja i očajničkih vapaja majki za svojom decom postali su viralni, pokazujući svetu bolnu stvarnost ove tragedije. 

 

U jednom klipu prikazana je žena koja po zaleđenoj ulici trći prema sali.

- Moj sin! Moj sin je tamo! - čuje se kako viče ta žena.

Nakon incidenta koji se dogodio u julu, kada se srušio betonski krov školske fiskulturne sale u gradu Ćićihar, mnogi su očekivali da će vlasti preduzeti preventivne mere kako bi izbegle slične nesreće. Međutim, nova tragedija u Điamusiju izazvala je pitanja o bezbednosti infrastrukture i izazvala ogorčenje među građanima koji su zahtevali odgovornost od nadležnih organa.

 

Ova nesreća pokrenula je i talas komentara na društvenim mrežama, gde su ljudi izražavali svoje ogorčenje. Mnogi su se zapitali da li su provere bezbednosti dovoljno rigorozne i da li su nadležni organi dovoljno pažljivi kada je u pitanju očuvanje bezbednosti građana.

 

Dok građani Heilongjianga i dalje trpe posledice iznenadnih snežnih oluja koje su dovele do zatvaranja škola i otkazivanja brojnih letova i vozova, vlasti su izdale upozorenja zbog zaleđenih puteva i oborenih dalekovoda. Državni mediji su najavili nastavak snežnih padavina i apelovali na građane da ostanu u zatvorenim prostorima zbog teških vremenskih uslova.

 

Građani zahtevaju da vlasti hitno preduzmu mere kako bi osigurale bezbednost škola i drugih javnih objekata, kako bi se izbegle tragedije kao što je ova.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading