PRODATA VILA ZELENSKOG NA KRIMU: Poznato za šta će Rusi iskoristiti taj novac

Autor:

Svet

31.10.2023

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je prodata juče za više od 44 miliona rubalja (oko 446.000 evra).

PRODATA VILA ZELENSKOG NA KRIMU: Poznato za šta će Rusi iskoristiti taj novac

Foto: Tanjug AP

Novac dobijen od prodaje porodične vile ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u selu Livadija na južnoj obali Krima biće usmeren ka podršci Specijalnim vojnim operacijama, potvrdio je šef republičkog parlamenta Vladimir Konstantinov za RIA Novosti.

On je izjavio:

- Prihod od prodaje Zelenskovog doma biće iskorišćen za potrebe na frontu, pružajući pomoć učesnicima Specijalnih vojnih operacija i njihovim porodicama.

Konstantinov je dalje objasnio da nacionalizacija i prodaja vile predstavljaju važan i simboličan korak za stanovnike Krima, koji žele da očuvaju poluostrvo kao nezavisan entitet od Zelenskog.

- Za Krimljane, Zelenski je bio i zauvek će ostati ratni zločinac - naglasio je šef parlamenta.

Vila Zelenskog je prodata juče za više od 44 miliona rubalja (oko 446.000 evra). Krimski parlament je u maju uključio ovu nekretninu na listu imovine koja će biti nacionalizovana, s obzirom da pripada stranim državljanima koji se ponašaju neprijateljski prema Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading