AMERIKANCI U UKRAJINI UVEŽBAVAJU ZA BIOLOŠKI RAT PROTIV RUSIJE! Procurila informacija koja je podigla Moskvu na noge

Autor:

Svet

31.10.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema tvrdnjama Ministarstva odbrane Rusije, u vežbi su učestvovali predstavnici ukrajinskih državnih organa, uključujući Službu bezbednosti Ukrajine (SBU) i policiju, kao i zaposleni u zapadnim neprofitnim organizacijama

AMERIKANCI U UKRAJINI UVEŽBAVAJU ZA BIOLOŠKI RAT PROTIV RUSIJE! Procurila informacija koja je podigla Moskvu na noge

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

U ukrajinskom gradu Lavovu je, uz podršku SAD, održan trening na kojem su uvežbavane metode izvođenja provokacije uz pomoć virusa ptičjeg gripa, kako bi se Rusija optužila za biološku diverziju, tvrdi načelnik Snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

- U Kijevu je 2023. godine nastavio sa radom Ukrajinski naučno-tehnološki centar (UNTC) koji je glavni posrednik u raspodeli grantova Pentagona. Uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj i posredovanje, UNTC je na bazi Nacionalnog medicinskog univerziteta 'Galicki' u periodu od avgusta do septembra 2023. godine u Lavovu održao vežbu o reagovanju na biološke pretnje - saopštio je Kirilov, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema tvrdnjama Ministarstva odbrane Rusije, u vežbi su učestvovali predstavnici ukrajinskih državnih organa, uključujući Službu bezbednosti Ukrajine (SBU) i policiju, kao i zaposleni u zapadnim neprofitnim organizacijama.

- Podsetiću da je u poslednje vreme najviše proučavan mikroorganizam u laboratorijama sa visokim nivoom izolacije patogeni virus ptičijeg gripa. Ima mogućnost da prelazi sa vrste na vrstu, a stopa smrtnosti među ljudima (koji se zaraze ovim virusom) je visoka - saopštio je Kirilov.

Po njegovim rečima, nije slučajno da je upotreba tog patogenog biološkog agensa bila uključena u scenario vežbi.

Rezultat tog scenarija, prema tvrdnjama ruskog zvaničnika, bio bi da se Moskva optuži da ne poštuje zahteve Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja, da se diskredituje na međunarodnoj sceni i da joj se uvedu dodatne sankcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading