ŠTA BI SA RATNIM POKLIČIMA? Britanci sada traže od Izraela da budu SUZDRŽANI, evo i zašto

Autor:

Svet

15.10.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retorika se promenila u skladu sa klimom u svetu, budući da poslednjih dana mnogi ljudi uviđaju da nije sve crno-belo u ratu Izraela i Hamasa

ŠTA BI SA RATNIM POKLIČIMA? Britanci sada traže od Izraela da budu SUZDRŽANI, evo i zašto

Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija nije menjala stav prema Izraelu i stradanju njihovih civila od 7. oktobra, ali je sada prvi put pozvala na suzdržanost u bilo kakvoj vojnoj akciji prema Hamasu

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džejms Kleverli izjavio je da mora da postoji potreba za što manjim civilnim žrtvama.

- Suzdržanost i disciplina - to su obeležja izraelskih obrambenih snaga koje želim da vidim - rekao je Kleverli za Sky News.

Izrael se priprema za kopneni napad u Pojasu Gaze koji kontroliše Hamas, nakon što je rekao Palestincima da beže na jug prema zatvorenoj granici s Egiptom.

- Učinite sve što možete da sprečite Hamas da dobije ono što želi, a to je da ovo eskalira u širi regionalni sukob - dodao je Kleverli odbivši da kaže da li su za britansku vladu neke izraelske akcije u Gazi povreda međunarodnog prava.

Ujedinjene nacije, visoki predstavnici EU i agencije za pomoć izrazili su takvu zabrinutost u trenutku dok se mnogi Palestinci muče da pobegnu uoči koordinirane ofanzive u Pojasu Gaze koja uključuje vazdušne, kopnene i pomorske snage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading