NE PRIBLIŽAVAJTE SE GRANICI! Izraelci upozorili narod odakle preti danas NAJVEĆA OPASNOST

Autor:

Svet

15.10.2023

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovništvu je naređeno da danas ostaje u skloništima a evo i zašto

NE PRIBLIŽAVAJTE SE GRANICI! Izraelci upozorili narod odakle preti danas NAJVEĆA OPASNOST

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska jutros je naredila civilima da se ne približavaju na udaljenost manju od četiri kilometra granici između Izraela i Libana, koja je na snazi od 2000. godine.

Izraelske odbrambene snage (IDF) naglašavaju da je ulazak u to područje strogo zabranjen i traži od javnosti oprez i da se ne ulazi u to područje - navodi se u saopštenju vojske, kako prenosi Tajms of Izrael.

Stanovništvu u zoni do dva kilometra od granice s Libanom narešeno je da ostanu blizu skloništa do daljeg.

To naređenje usledilo je posle napada libanske terorističke grupe Hezbolah i palestinskih militantnih frakcija na izraelsku teritoriju.

Izraelska vojska objavila je danas novi, tročasovni vremenski okvir za civile na severu Gaze da krenu prema jugu tog područja.

Vojska je saopštila i da je ubijen jedan palestinski terorista u kibucu Nir Am na jugu Izraela, blizu granice s Pojasom Gaze.

Prema navodima IDF-a, naoružanog čoveka su identifikovali stanovnici kibuca, posle čega su tamo upućeni tenkovi i pešadija i u razmeni vatre on je ubijen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading