SLOBODNA PALESTINA! Australijanci na skupovima OKREĆU LEĐA Izraelu!

Autor:

Svet

15.10.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su policijske patrole kružile oko učesnika skupova, oni su jasno pokazali šta misle o najnovijoj izraelskoj opsadi Gaze

SLOBODNA PALESTINA! Australijanci na skupovima OKREĆU LEĐA Izraelu!

Foto: Tanjug/AP

U više gradova Australije održani su skupovi podrške Palestincima zbog najnovijeg konflikta između Izraela i militantne grupe Hamas, uprkos pretnjama policije da će ih sprečiti.

Jedan od najmasovnijih skupova održan je u Sidneju, glavnom gradu australijske najnaseljenije države Novi Južni Vels, gde se, prema procenama organizatora, okupilo oko 5.000 ljudi, preneo je Rojters.

Učesnici skupa održanog u sidnejskom Hajd Parku mahali su palestinskim zastavama i izvikivali parole "Slobodna Palestina", dok je stotine policajaca patroliralo okolnim ulicama.

Portparol organizatora skupa, Akcione grupe za Palestinu, rekao je da je skup uglavnom protekao mirno.

Skupovi podrške Palestincima održavaju se i u Adelaidi i Melburnu, gde su se takođe okupile hiljade ljudi.

U više zemalja su zabranjeni propalestinski protesti zbog strahovanja da bi sukob Izraela i Hamasa mogao izazvati nasilje u tim zemljama, navodi Rojters.

Francuska je iz tog razloga zabranila ove proteste u četvrtak, navodeći da bi verovatno doveli do remećenja javnog reda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading