IZRAELSKA KRVAVA ODMAZDA! Islamski univerzitet u Gazi sravnjen sa zemljom - pretvoren u prah i pepeo zbog HAMASA! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.10.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ovog napada, izraelski zvaničnici izrazili su zabrinutost zbog toga kako je Hamas iskoristio instituciju za obrazovanje u vojne svrhe.

IZRAELSKA KRVAVA ODMAZDA! Islamski univerzitet u Gazi sravnjen sa zemljom - pretvoren u prah i pepeo zbog HAMASA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/twitter.com/IDF

Izraelske odbrambene snage (IDF) su objavile uznemirujući snimak napada na Islamski univerzitet u Gazi, na kojem se vidi kako je ovaj kompleks zgrada za samo nekoliko sekundi pretvoren u prah i pepeo. IDF je objavio snimak na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži X (bivši Tviter), navodeći da je napad izveden zbog toga što je Hamas zloupotrebio univerzitet.

U objavi uz snimak razaranja, IDF je napisao: "Malopre je IDF izvršio udar na Islamski univerzitet, operativni, politički i vojni centar u Gazi. Hamas je univerzitet pretvorio u kamp za obuku za razvoj naoružanja i vojne obaveštajce."

Nakon ovog napada, izraelski zvaničnici izrazili su zabrinutost zbog toga kako je Hamas iskoristio instituciju za obrazovanje u vojne svrhe. Ovaj napad je samo jedan u nizu incidenata u eskalaciji sukoba između Izraela i Hamasa, koji je rezultirao velikim gubicima na obe strane.

Napad na Islamski univerzitet prate i naporu IDF-a da osujeti aktivnosti Hamasa u Pojasu Gaze. Situacija u regionu ostaje izuzetno napeta, s obzirom na napore za okončanje sukoba i opskrbu električnom energijom u Gazi. Izraelska vojska je preuzela "potpunu opsadu" Pojasa Gaze nakon serije napada koje je izvela palestinska ekstremistička organizacija Hamas.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading