OVAKO JE HAMAS PREVARIO IZRAEL: Dok su se spremali za rat, pretvarali su se da ne žele borbu TAKTIKA OBMANE BEZ PRESEDANA

Autor:

Svet

09.10.2023

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvor blizak Hamasu izjavio je ranije za Tajms of Izrael da je ta grupa vodila višegodišnju kampanju kako bi zavarala Izrael i uverila ga da ona ne želi oružani sukob i da se može umiriti ekonomskim podsticajima za održavanje relativnog mira.

OVAKO JE HAMAS PREVARIO IZRAEL: Dok su se spremali za rat, pretvarali su se da ne žele borbu TAKTIKA OBMANE BEZ PRESEDANA

Foto: Tanjug/AP

"Hamas je želeo da ostavi utisak da nije spreman za borbu koristeći tokom poslednjih nekoliko meseci obaveštajnu taktiku obmane bez presedana. Dok se pripremala ova masovna operacija Hamas je ciljano želeo da ostavi utisak da nije voljan da uđe u borbe i sukob sa Izraelom", rekao je neimenovani izvor izraelskog dnevnika.

Kako prenosi Si-En-En, do sada je u sukobima poginulo više od 700 Izraelaca i oko 400 Palestinaca, a prema podacima palestinskih vlasti među poginulima je 78 dece. Sednica Saveta bezbednosti UN posvećena situaciji u Izraelu održana je noćas iza zatvorenih vrata, a SAD su pre početka zasedanja zahtevale od svih 15 članica da osude ''gnusne terorističke napade koje je počinio Hamas''.

ŽZamenik američkog ambasadora pri UN Robert Vud rekao je pre početka sastanka da su SAD ''uvek osuđivale nasilje nad nedužnim civilima, bilo izraelskim ili palestinskim'', preneo je ranije AP. U međuvremenu je američka izaslanica za antisemitizam Debora Lipštat izjavila da su Palestinci izveli "varvarski, najsmrtonosniji napad na Jevreje još od vremena Holokausta".

"Niko nema pravo da govori Izraelu kako da se brani i spreči i odvrati buduće napade... Za ovo masovno ubistvo nema nikakvog opravdanja", objavila je na društvenim mrežama Lipštat. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading