IZRAEL KRENUO U KONTRANAPAD: NEMA MILOSTI, stravični udari na pojas Gaze, RUŠE SVE! Palestinici prijavili 160 mrtvih i 1.500 povređenih (VIDEO)

Autor:

Svet

07.10.2023

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 1.500 ljudi povređeno je u posledicama izraelskih napada na pojas Gaze, izvestio je TV kanal Al Arabija , pozivajući se na izjavu palestinskog ogranka Crvenog polumeseca u enklavi.

IZRAEL KRENUO U KONTRANAPAD: NEMA MILOSTI,  stravični udari na pojas Gaze, RUŠE SVE! Palestinici prijavili 160 mrtvih i 1.500 povređenih (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter

Prethodno je palestinsko ministarstvo zdravlja prijavilo više od 160 mrtvih i 931 povređenih.

 

- Izrael je gađao ciljeve u Gazi, odgovarajući na raketne napade palestinskog Hamasa izvedene ranije danas. U izraelskim vazdušnim udarima poginuo je 161 Palestinaca, a ranjeno je oko 1.000 ljudi, saopštili su palestinski zvaničnici, prenosi BBC.

 

Najmanje 40 Izraelaca ubijeno je, a najmanje 740 je povređeno od početka jutrošnjeg masovnog napada palestinske militantne organizacije Hamas na Izrael, prenela je ranije danas izraelska televiija N12. Terorističke ćelije Hamasa iz Gaze infiltrirale su se u brojne zajednice na jugu Izraela, a pored toga, na centar i jug zemlje je ispaljeno na hiljade raketa. 

 

Izraelski avioni napali su militante Hamasa na granici sa pojasom Gaze, saopštila je pres služba ID.

„IDF nastavlja da gađa terorističke mete Hamasa u Pojasu Gaze: avion Vazduhoplovstva udario je na terorističku ćeliju na kontrolnom punktu Erec na granici sa pojasom“, navodi se u saopštenju.

Ranije je saopšteno da je izraelsko vazduhoplovstvo napalo 17 vojnih ciljeva i četiri komandna centra vojnog krila Hamasa.

Rano ujutru Izrael je bio izložen raketnom napadu bez presedana iz Pojasa Gaze. IDF procenjuje da su militanti ispalili više od 2.000 raketa. Pored toga, desetine terorista su se infiltrirali u pogranična područja na jugu zemlje. Prema poslednjim podacima, poginulo je najmanje 40 izraelskih civila, a oko 800 je povređeno.

 

Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas , Brigade Al-Kasam, saopštilo je da sprovodi operaciju protiv Izraela pod nazivom "Al-Aksa poplava". Navodi se da su militanti zarobili 35 vojnika i naseljenika.

Izraelske odbrambene snage su odgovorile pokretanjem operacije Gvozdeni mačevi. U zemlji je proglašeno vojno stanje. Premijer Benjamin Netanjahu naredio je čišćenje naseljenih područja od radikala i naredio široku mobilizaciju rezervista.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading