RUSIJA PRIPREMA VELIKU OFANZIVU? Spremno stotine novih jedinica, tri jurišna odreda Vagnerovaca lete iz Afrike pravo na front!

Autor:

Svet

03.10.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je pripremila stotine formacija u istočnoj Ukrajini za buduću ofanzivu, naveo je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na Jutjub kanalu Judging Freedom.

RUSIJA PRIPREMA VELIKU OFANZIVU? Spremno stotine novih jedinica, tri jurišna odreda Vagnerovaca lete iz Afrike  pravo na front!

Foto: mil.ru

"Loša vest za nas ( SAD – prim. urednika) je da je u ovom trenutku Rusija već pripremila stotine novih formacija u istočnoj Ukrajini. To znači da su u toku pripreme za veliku ofanzivu", rekao je on.

Prema rečima Mekgregora, ruska vojska je u defanzivi već mnogo meseci i sada je spremna da krene u ofanzivu na zapad.

„Ništa ih ne može zaustaviti, pa zašto ne napadnu. Zvaničnici američke administracije će reći da to ne mogu. Ovo je smešno. Ukrajinci umiru kao muve. Svaki put kada podignu glavu, umiru. definitivno spreman za ofanzivu“, zaključio je pukovnik.

Kako je ranije napomenuto u Kremlju, trenutno ne postoje preduslovi za prelazak situacije u miroljubivi pravac, apsolutni prioritet Moskve je postizanje ciljeva specijalne operacije, a to je trenutno moguće samo vojnim putem.

Republika

Foto: mil.ru

 

 

Britanski Institut za proučavanje rata saopštio je da sin Jevgenija Prigožina pregovara sa ruskom nacionalnom gardom (Rosgvardija) radi povratka Vagnerovih trupa na liniju fronta uprkos što je Kremlj za novog vođu izabrano Andreja Troševa.

Među ruskim vojnim blogerima kruže glasine, a jedan povezan sa Kremljom tvrdi da je Vagnerov savet komandanata postigao sporazum sa Rosgvardijom, navodi ISV.

To bi omogućilo Vagneru da ostane koherentna borbena snaga i da zadrži svoje simbole i  znakove, a ovi borci bi bili odvojeno raspoređeni one Vagnerove snage koje se navodno bore pod g. Troševom u Bahmutu.

Pavel Prigožin se fokusira samo na Rusiju, a ne na Vagnerove operacije u Africi i na Bliskom istoku, rekli su ruski vojni blogeri. Diskusija među milblogerima sugeriše da odnos između Vagnera i Kremlja "još uvek nije u potpunosti definisan niti objavljen", rekao je ISV.

Navodno, tri jurišna odreda PVK „Vagner“ danas lete iz Afrike u zonu fronta. Još uvek nije jasno gde će tačno ovi vojnici biti prebačeni, ali je već jasno da je ovo priprema za jesenje-zimsku kampanju Oružanih snaga Rusije u Ukrajini.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading