ZAGONETNA TAKTIKA KREMLJA! Prigožinova smrt i tajanstvena sudbina grupe Vagner - lopovi opustošili Prigožinov grob! (FOTO)

Autor:

Svet

24.09.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestali su i bilbordi koji pozivaju na regrutaciju novih članova Vagnerovih.

ZAGONETNA TAKTIKA KREMLJA! Prigožinova smrt i tajanstvena sudbina grupe Vagner - lopovi opustošili Prigožinov grob! (FOTO)

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Mesec dana nakon sumnjivog pada aviona u kojem je stradao vođa Vagnerovih, Jevgenij Prigožin, Kremlj deluje kao da nastoji da ovu kontroverznu figuru gurne u zaborav. Ovo je ostavilo mnoge analitičare da se pitaju šta stoji iza ove tajanstvene taktike Kremlja.

Prigožin, često povezivan sa Vagnerovim plaćeničkim trupama, pokušao je da sruši ruske vojne lidere tokom kratkotrajne oružane pobune. Međutim, iako su njegove snage sada pod novim vođstvom, vojni lideri koje je Prigožin pokušao da smeni i dalje čvrsto drže svoje pozicije.

Britanska televizija Skaj njuz primećuje da ruski predsednik Vladimir Putin, uprkos kratkom periodu pobune koji je doveo u pitanje njegov autoritet, deluje nepromenjeno moćno.

 

 

Prigožinova misteriozna smrt šalje jezivu poruku svakome ko bi se usudio da ugrozi Putinovu vlast. Pored toga, strategija Kremlja da drži Prigožinovu smrt kao priču niskog profila odražava se i u Putinovom odsustvu sa sahrane vođe Vagnerovih. Na sahrani je takođe primenjivana striktna kontrola nad medijima, a improvizovani spomenici u čast Prigožina, koji su se pojavili u nekoliko ruskih gradova, vlasti su diskretno uklonile.

Nestali su i bilbordi koji pozivaju na regrutaciju novih članova Vagnerovih. Dodatno, sa Prigožinovog groba ukradena je violina koja je ostavljena u vezi sa imenom ove plaćeničke organizacije, koja je dobila ime po nemačkom kompozitoru Rihardu Vagneru.

Nedavno je jedna osoba pokušala da sa groba vođe plaćenika ukloni malj koji je ostavljen kao simbol svete prema onima koji izdaju Vagner. Zbog toga je postavljena nadzorna kamera pored groba, a uspostavljena je i 24-časovna straža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading