PUTIN PREUZEO VAGNER: Bivši Prigožinov komandant došao u Kremlj na raport - STIŽU NOVI DOBROVOLJCI, evo koja naredba je izdata!

Autor:

Svet

29.09.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin naložio je jednom od bivših komandanata PMC „Vagner“ Andriju Troševu da regrutuje dobrovoljce za rat protiv Ukrajine, a takve jedinice treba da izvršavaju „razne borbene zadatke“.

PUTIN PREUZEO VAGNER: Bivši Prigožinov komandant došao u Kremlj na raport - STIŽU NOVI DOBROVOLJCI, evo koja naredba je izdata!

Foto: www.profimedia.rs

Tu naredbu šef Kremlja je dao 28. septembra tokom sastanka sa Troševom, kome je prisustvovao je i zamenik ministra odbrane Ruske Federacije Junus-Bek Jevkurov.

„Na prošlom sastanku smo razgovarali o tome da ćete biti angažovani na formiranju dobrovoljačkih jedinica koje mogu da izvršavaju različite borbene zadatke, pre svega, u zoni „specijalne vojne operacije“. I sami ste se borili u takvoj jedinici više od godinu dana“, rekao je Putin obraćajući se Troševu.

Poznato je da Trošev, nekadašnji načelnik štaba grupe „Vagner“, sada radi u Ministarstvu odbrane Ruske Federacije. Bivši padobranac artiljerac, veteran Avganistana i Čečenije, služio je u specijalnim snagama Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije, i borio se u Siriji u sastavu grupe „Vagner”.

Trošev je 2021. godine uvršten na spiskove sankcija svih zemalja Evropske unije, gde je nazvan „izvršnim direktorom” PMC „Vagner” sa pozivnim znakom „Sedi”. Velika Britanija je 2022. godine uvela sankcije protiv njega.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Kako prenosi Gulagu.Net, Trošev je bio prvi od komandanata koji je odbio da podrži pobunu šefa „Vagnera” Jevgenija Prigožina i predao interne informacije Vagnera FSB-u Ruske Federacije i Ministarstvu odbrane Ruska Federacije.

Ranije je navedeno da Ruska Federacija prebacuje bivše Vagnerove vojnike stacionirane u Belorusiji u Donbas.  Poslednjih nedelja je počelo da stiže stotinak bivših boraca  Vagnera, i pojedinci i male grupe koje se mogu uključiti u sastav ruskih vojnih jedinica, navodi se u obaveštajnom izveštaju britanskog Ministarstva odbrane, koji je objavljen u petak, 29. septembra. Tačan status novopridošlih plaćenika u vojsci još nije poznat.

Prema britanskim obaveštajcima, verovatno je da će neki od njih otići u druge privatne vojne kompanije ili se pridružiti jedinicama ruske vojske, koje su podređene Ministarstvu odbrane Rusije.

U izveštaju se navodi da postoje izveštaji koji ukazuju na to da su se bivši članovi PMC-a Vagner skoncentrisali oko grada Bahmuta. Izviđači kažu da bi njihovo iskustvo moglo biti posebno korisno u ovom regionu, pošto su plaćenici već upoznati sa trenutnom linijom fronta i taktikom ukrajinskih snaga u toj oblasti. 

Prema rečima zvaničnog predstavnika Istočne grupe snaga Ukrajine, kapetana Ilje Jevlaša, od 27. septembra u Bahmutskoj oblasti se nalazilo oko 500 bivših plaćenika Vagnera.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading