"ZELENSKI JE NARKOMAN, ISTO KAO HITLER:" Putinov "trgovac smrću" tvrdi - Bajden ništa ne odlučuje, predsednik Ukrajine pušten niz vodu, ODGLUMIO JE SVOJE

Autor:

Svet

24.09.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi izvori i stručnjaci potvrđuju da se, na osnovu vidljivih znakova, čini da Zelenski koristi drogu i, mnogi se slažu, da je očigledno u pitanju kokain, tvrdi Viktor But, poznat i kao "Putinov trgovac smrću".

"ZELENSKI JE NARKOMAN, ISTO KAO HITLER:" Putinov "trgovac smrću" tvrdi - Bajden ništa ne odlučuje, predsednik Ukrajine pušten niz vodu, ODGLUMIO JE SVOJE

Foto: Tanjug/AP

Viktor But je ruski trgovac oružjem, poznat i kao "trgovac smrću" zbog navodnog krijumčarenja oružja u ratne zone. But je 2008. godine uhapšen u Tajlandu na temelju američke optužnice za zaveru za ubijanje američkih građana, nabavku i izvoz protivvazdušnih projektila i pružanje materijalne podrške terorističkoj organizaciji. Nakon izručenja SAD-u, But je 2012. godine osuđen na 25 godina zatvora.

But je od samog početka optužbi tvrdio da je nevin. Rusija je godinama tražila Butovo oslobađanje. U decembru 2022. godine, Rusija i SAD su se dogovorile o razmjeni Buta za američku košarkašicu Brittney Griner, koja je bila u pritvoru u Rusiji zbog optužbi za krijumčarenje droge.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

But je pušten iz američkog zatvora 9. decembra 2022. godine i prebačen u Rusiju.

But je poznat po svom šarmantnom i uglađenom ponašanju. Govori nekoliko jezika, uključujući engleski, francuski, portugalski, arapski i persijski. But je predmet nekoliko knjiga i dokumentarnih filmova, uključujući "Gospodar rata" iz 2005. godine u kojem ga glumi Nikolas Kejdž.

U intervjuu za rusku Komsomolsku pravdu, But je izneo šokantne detalje o predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom.

Viktore Anatoljeviču, pitanje za vas, kao čoveka koji prati dešavanja ne samo u zemlji, već i u svetu. I sami Amerikanci i oni u Evropi aktivno nastavljaju da, grubo rečeno, „ubijaju“ Zelenskog, nakon njegovog katastrofalnog puta u Sjedinjene Države. Koji su razlozi ovog neuspeha? Zašto se našao u takvoj međunarodnoj zamci?

- Zelenski je pravi glumac. Kada istu predstavu izvodi istoj publici, nastaje efekat odbijanja. A publika reaguje ovako: ovo smo već videli, ovo smo već čuli. Ako su mu prošle godine svi jednoglasno i radosno aplaudirali, sada su izračunali koliko su novca potrošili. I vreme je da oni, sponzori, puste suzu ili da se grizu za prste, jer je efekat finansijske pomoći koja je pružena Ukrajini veoma mali, a mala je i korist. Naravno, ako mislimo na one koji su tu nešto uspeli da operu ili uzmu mito. Stoga, ovde američko društvo verovatno počinje da shvata šta se dešava.

Umesto da se akutni problemi rešavaju kod kuće, a u Americi ih ima mnogo, posebno u infrastrukturi, novac ide u Ukrajinu. Zato su republikanci sada izjavili da Zelenskom više neće dati ni jedan peni. A ono što Bajden obećava je, u principu, iz sredstava koje je prethodno dodelio i odobrio Kongres...To je izazvalo tako hladan tuš...

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Različite su cifre koliko su Amerikanci potrošili na Ukrajinu – 100 milijardi, i 115, i 120 milijardi. Pomenuli ste mito... Koliki bi procenat on mogao da bude?

Situacija tamo sa tim milijardama je ovakva... Ono što navodno plaćaju za oružje uglavnom ostaje u Sjedinjenim Državama i ide korporacijama da nastave proizvodnju istog oružja. A deo koji troše direktno na Ukrajinu, ne mogu tačno da vam kažem koliki je,  ali očigledno negde između 20 i 40 posto... Inače, kojim novcem bi, izvinite, Zelenski tako brzo kupovao nekretnine u Evropi i drugim krajevima?

Verovatno ste videli na TV-u Zelenskog i Bajdena. Kako se osećate povodom toga?

- Postoji samo jedan osećaj. Od prvog dana Bajdenovog mandata u Beloj kući bilo je jasno da je čoveku veoma teško. Da mnogo greši i buni. A ako on očigledno ne uzima pilule ili mu ne daju infuziju... onda se svašta može dogoditi.  Naravno, za Bajdenovu administraciju, svako javno pojavljivanje je noćna mora. Pišu mu karte, pokušavajući sve nekako srediti. To je kao loša dečija zabava, gde dete jednostavno ne zna šta da radi ili gde da ide. Ali u vrtiću ima nevine dece koja se mogu uplašiti. A imamo čoveka koji nije trebalo dugo da bude predsednik supersile, pa i sa nuklearnim oružjem.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ko je tamo pravi predsednik? Pa da, i sa Zelenskim je sve jasno. Dali su mu nešto za čitanje - on je, ipak, bio profesionalni glumac. Sve za Ukrajinu pišu i odlučuju ne u Kijevu, i ne Zelenski, već oni koji to podržavaju. Stoga Zapad sada aktivno privodi kraju devojke koja je puštena i, po svemu sudeći, uskoro će biti zamenjena.

Rekli ste o zdravlju – pa, jasno je da mi nismo lekari, ali vizuelno je jasno kakav je Zelenski danas.

– Mnogi izvori i stručnjaci potvrđuju da se, na osnovu vidljivih znakova, čini da Zelenski koristi drogu i, mnogi se slažu, da je očigledno u pitanju kokain. Sudeći po tome koliko se često znoji, kako mu oči svetlucaju, koliko često se češe po nosu i tako dalje... Opet, verovatno će kasnije shvatiti. U istoriji smo imali slučajeve gde su lideri poput Hitlera u poslednjih nekoliko godina bili u velikoj meri umešani u drogu. Po svemu sudeći, čeka ga ista sudbina.

Mnogi komentatori, pre svega na Zapadu, kažu da neuspeh Zelenskog dovodi do kraja sukoba. Ovo je istina?

Pa, Zelenski nije mogao da propadne – ovo je verovatno neuspeh više od bilo čega drugog za kolektivni Zapad koji se bori protiv nas. Ali koliko još vremena mora da prođe da Nemačka shvati da će glavna žrtva u ovom sukobu biti Evropa, koja je izgubila naš jeftini gas i konkurentske prednosti. Evropa je postala tako drugorazredni igrač na svetskoj sceni i, zapravo, u potpunosti je potvrdila svoj vazalni položaj prema Sjedinjenim Državama.

Ne mogu a da ne pitam - Bela kuća je zahtevala od Poljske da objasni prestanak podrške Kijevu. Oni su tada malo ublažili svoj stav, Poljaci, međutim, postoji osećaj da niz zemalja, uključujući Poljsku, Mađarsku, Bugarsku, Slovačku, više ne podržavaju bezuslovno kolektivni Zapad. Zar ne mislite tako?

- Po mom mišljenju, ovo je svađa između konkubina oko prava koga će sultan ponovo izabrati. Poljska je dugo bila glavna konkubina američkog harema, koja je radila sve što je želela i nastojala da ostane u centru pažnje što je duže moguće. A onda se odjednom ceo centar gravitacije i pažnje pomerio na Ukrajinu. Naravno, Poljska nije zadovoljna ovim. I druge konkubine ovog harema teže da dođu u centar pažnje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

S druge strane, i Poljaci verovatno računaju svoje ljudske gubitke u Ukrajini, jer tamo ima dosta poljskih plaćenika. I, takoreći, uprkos svim svojim ambicijama, verovatno shvataju i da bi direktan oružani sukob i sa Rusijom i sa Belorusijom, za njih bio koban i doveo bi do još jedne podele Poljske.

Mogu li da vam dam neku prognozu – šta će biti dalje sa Bajdenom, šta će biti sa Zelenskim, šta će biti sa izborima?

- Šta će biti sa izborima? Hajde da pogledamo. Situacija u Americi se zahuktava, ali se ne rešava. A problemi u ekonomiji će ovo samo pogoršati i delovati kao katalizator za još veće pogoršanje. I dok se američke elite ne zamaraju ni kako da poboljšaju, kako pokrenuti svoju ekonomiju? Naravno, ako ova situacija ne dovede do revolucije, onda će barem Amerikanci pre ili kasnije razmisliti ko je kriv za način na koji žive.

I na ovoj pozadini, prirodno, neka opcija će se pojaviti u Ukrajini, zar ne?

– Da, ali – ponavljam – ne donose se sve odluke u Ukrajini. I ne u Varšavi ili Parizu ili Briselu.

Gde?

- 90 odsto u Vašingtonu i 10 odsto u Londonu. Sudbina Ukrajine i onih Ukrajinaca koji i dalje ginu na frontovima rešava se između ovih prestonica. Kao topovsko meso, režim Zelenskog ljude baca i baca u vatru. Na kraju krajeva, Zelenski ima jedan zadatak – da se bori do poslednjeg čoveka u Ukrajini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Da, strašno je. Ovde je teško biti optimista, ali očekujemo da će doći do nekih promena. Možda će države promeniti predsednika...

Promena predsednika u SAD teško da će dovesti do bilo čega. Glavno je da elita shvati da je došla do kritične tačke i da će ovaj sukob biti poguban za njih. Tada će početi prava promena.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading