SATIMA DRŽALI PETOGODIŠNJU DEVOJČICU ZAROBLJENU U KADI PUNOJ LEDENE VODE: Minuti je delili od stravične smrti, majka i očuh je zlostavljali zbog nedoličnog ponašanja!

Autor:

Svet

16.09.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka i očuh terali devojčicu da satima leži u kadi punoj ledene vode, lekari joj se borili za život.

SATIMA DRŽALI PETOGODIŠNJU DEVOJČICU ZAROBLJENU U KADI PUNOJ LEDENE VODE: Minuti je delili od stravične smrti, majka i očuh je zlostavljali zbog nedoličnog ponašanja!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Nasilje

Majka i očuh, Džordžija Njuman (29) i Džordan Kilkeni (29), osuđeni su na zatvorske kazne zbog stravičnog kažnjavanja petogodišnje devojčice zbog njenog ''nepriličnog ponašanja''.

Naime, par je uhapšen i nalazi se iza rešetaa jer su devojčicu od pet godina mučili ''skoro do smrti'', prisiljavajući je da satima ležu u ledenoj vodi, zbog lošeg ponašanja, saopštio je sud.

Kako je dalje rečeno, devojčica je u jednom trenutku prestala da reaguje, a oni su pokušali da je zagreju pre nego što su pozvali Hitnu pomoć. Kada je ekipa Hitne pomoći stigla do imanja u Lidsu, devojčica je bila u besvesnom stanju, plava i pena joj je izlazila na usta. Lekari su gubili nadu da će preživeti, jer je imala svega 25 stepeni telesnu temperaturu. Odmah je stavljena na respirator, a doktori su koristili zagrejano ćebe kako bi joj podigli temperaturu tela. Tužilac Ričard Vulfal je rekao i da bolničar nije mogao da ispravi njeno telo jer je bila ukočena od hladnoće.

Na svu sreću, devojčica je pobedila ekstremnu hipotermiju i minimalne šanse da preživi, oporavila se i sada živi sa biološkim ocem.

Njena majka, Džordžija Njuman, je nakon hapšenja tvrdila da se devojčica okliznula i udarila glavom, dok je njen partner govorio da ne zna zašto je detetu hladno. Nakon što se oporavila, devojčica dala izjavu u kojoj je navela da ju je očuh ubacio u kadu punu ledene vode, a da to uradi mu je rekla njena majka.

Olakšavajuća okolnost za Džordžiju Njuman jeste činjenica da je bila u poodmakloj trudnoći i da je imala anksioznost i depresiju, pa da „ima tri godine da razmisli o svom ponašanju, i da se jasno i iskreno kaje".

Mark Foli, predstavnik Kilkenija, je rekao: „Ni u jednom trenutku nije nameravao da izazove ozbiljnu štetu. Zgrožen je svojim postupcima”.

Nakon što su oboje priznali zločin, Njumen je osuđena na tri godine i šest meseci zatvora, dok je Kilkeni osuđen na tri godine i četiri meseca.

- Žrtvu je od smrti delilo samo nekoliko minuta. Odlaganjem poziva hitne pomoći mislili ste na sebe, a ne na dete. Vaša roditeljska krivica je jednaka – rekao je sudija prilikom objavljivanje presude, prenosi Srbija Danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading