SOBNI BICIKL MU PRESEKAO VRATNU ARTERIJU USRED VEŽBANJA! Muškarca (32) ubila sprava za trening, majka tuži proizvođača, a oni tvrde: NIJE JE PRAVILNO KORISTIO! (FOTO)

Autor:

Svet

07.09.2023

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona od kompanije zahteva odštetu kako bi pokrila brojne troškove zdravstvenog osiguranja i pogreba.

SOBNI BICIKL MU PRESEKAO VRATNU ARTERIJU USRED VEŽBANJA! Muškarca (32) ubila sprava za trening, majka tuži proizvođača, a oni tvrde: NIJE JE PRAVILNO KORISTIO! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Muškarac iz Njujorka poginuo je "momentalno" kada se njegov sobni bicikl za vežbanje prevrnuo i presekao mu arteriju na vratu usred kućnog treninga, navela je njegova majka u nedavno prijavljenoj tužbi.

Rajana Furtada, 32, policajci su pronašli mrtvog u njegovom stanu u centru Bruklina 13. januara 2022, prema tužbi podnetoj Vrhovnom sudu okruga Kings.

Furtado je u to vreme završavao jednu od vežbi za centralni deo tela, zbog čega je morao da siđe sa bicikla da bi izvodio vežbe na podu, tvrdi se u sudskim dokumentima koje je podnela njegova majka Džoana Furtado.

"Kada je završavao te vežbe, Rajan je koristio bicikl da lakše ustane", navodi se u dokumentu.

Bicikl se, navodi se dalje, okrenuo i udario ga u vrat i lice, presekavši mu karotidnu arteriju na vratu, što mu je nanelo fatalne povrede.

Foto: Društvene mreže

Rajan Furtado

Furtadova majka navodi da Peloton, proizvođač spornog bicikla, savetuje vozače da "koriste tu spravu za istezanje" tokom svojih treninga, ali da "pritisak na bicikl tokom povlačenja i guranja" dovodi do toga da se oprema "destabilizuje i padne", prema dokumentu.

Dalje, u tužbi se navodi da Peloton nije adekvatno upozorio vežbače da bi podizanje sa poda usred treninga povećalo "nepoznati rizik od povrede korisnika, kao što je slučaj sa Rajanom".

U tužbi se dodaje da su Pelotonovi bicikli "neispravni i/ili opasni".

"Kao direktan i približan rezultat prethodne politike Pelotona, Rajan je ubijen", navodi se u tužbi, prenosi Njujork post.

Peloton je, međutim, u sopstvenom sudskom podnesku tvrdio da su "Furtadova smrt i navodne povrede uzrokovane lošim rukovanjem proizvoda“.

Furtadova majka traži odštetu od kompanije kako bi pokrila poslednje troškove zdravstvenog osiguranja svog sina, troškove sahrane, kao i odštetu za sopstveni bol i patnju.

Foto: Društvene mreže

PROIZVOĐAČ BICIKLA TVRDI DA GA NIJE PRAVILNO KORISTIO: Rajan Furtado

Veruje se da tužba sadrži detalje o prvoj poznatoj smrti u vezi sa jednim od Pelotonovih bicikala, navodi Dejli bist, koji je prvi izveštavao o slučaju u sredu.

To je najnoviji incident ove kompanije, koja je ostvarila veliki promet tokom pandemije koronavirusa, ali je od tada praćena nizom nesreća i opoziva u vezi sa njenim proizvodima.

Pre dve godine, šestogodišnjak je preminuo nakon što ga je Pelotonova traka za trčanje uvukla u sebe, dok je trogodišnjak zadobio "značajne povrede mozga" u nesreći na drugom modelu trake za trčanje ove kompanije, čija je proizvodnja obustavljena nakon toga.

Ranije ove godine, Peloton je bio primoran da povuče 2,2 miliona bicikala za vežbanje zbog rizika od povreda usled problema sa sedištem - potez koji je doveo do pada akcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading