RUSI ODAJU POČAST PRIGOŽINU Ostavljaju cveće i zastave Vagnera, pale sveće: "Bio je čovek od reči, učinio je mnogo za Rusiju"

Autor:

Svet

24.08.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristalice lidera Vagner grupe Jevegnija Prigožina, za koga se veruje da je poginuo u avionskoj nesreći u sredu, od ponoći su počeli su da polažu cveće i odaju počast ispred nekadašnjeg sedišta grupe u Sankt Peterburgu.

RUSI ODAJU POČAST PRIGOŽINU Ostavljaju cveće i zastave Vagnera, pale sveće: "Bio je čovek od reči, učinio je mnogo za Rusiju"

Foto: Tanjug/AP

Improvizovana spomen-obeležja pojavila su se ispred bivšeg sedišta privatne vojne grupe u četvrtak oko ponoći, a na snimcima koji su se pojavili u javnosti vidi se kako ožalošćeni donose cveće, sveće i našivke sa Vagnerovim logom lobanje, prenosi "Moskov tajms". I u sibirskom gradu Novosibirsku stanovnici su izašli da odaju počast nastradalom komandantu Vagnera, navodi novinski sajt Sota.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Momci, trenutno nemamo reči. Hajde da podržimo Jevgenija Viktoroviča (Prigožina) i sve naše komandante. Sada nam je potrebna vaša podrška - rekao je jedan od okupljenih pristalica, koji tvrdi da je član Vagnera.

Policija u Sankt Peterburgu nije ometala skup, ali je proveravala lična dokumenta ožalošćenih i novinara, navodi Sota.

- On je čovek od reči. Uradio je mnogo ne samo tokom specijalne vojne operacije, već i u odbrani interesa Rusije u svetu, posebno u Siriji i Africi - rekao je on.

Vagner je otvorio sedište u Sankt Peterburgu u novembru, a na to se gledalo kao na deo sve većeg javnog profila paravojne grupe i Prigožina u mesecima nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Stranica PMC Vagner centra na društvenim mrežama u julu je saopštila da se seli iz sedišta, samo nedelju dana nakon što je Prigožin izveo neuspeli državni udar protiv ruskog vojnog vrha i bio primoran da ode u susednu Belorusiju u zamenu za odbačene optužbe za pobunu.

Posmatrači i svetski lideri spekulisali su da je pretpostavljena Prigožinova smrt signal predsednika Vladimira Putina ostalim članovima vladajuće elite da neće tolerisati nelojalnost.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading